Παρασκευή 12 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρέμβαση για τα χαράτσια σε αυτοκινητιστές

Ερώτηση του Κόμματος στη Βουλή

Ερώτηση για τα χαράτσια που εξαναγκάζονται να πληρώνουν οι οδηγοί των ταξί κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή, ζητώντας από την κυβέρνηση να μπει τέλος στο κυνήγι των αυτοκινητιστών. Στην Ερώτηση, που υπογράφεται από τους βουλευτές του Κόμματος Χρήστο Κατσώτη, Γιάννη Γκιόκα, Λιάνα Κανέλλη και απευθύνεται στους υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τονίζεται:

«Είναι γνωστό ότι η καπιταλιστική κρίση και οι επιπτώσεις της έχουν φέρει τους αυτοαπασχολούμενους αυτοκινητιστές και οδηγούς ταξί, όπως και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, στο όριο της οικονομικής καταστροφής.

Προκειμένου να περιοριστούν τα δυσβάσταχτα έξοδα κίνησης και συντήρησης των οχημάτων, πολλοί αυτοκινητιστές αξιοποιούν τους ελάχιστους χώρους αναμονής και στάθμευσης (πιάτσες ταξί). Οι χώροι αυτοί είναι λίγοι, εκ των πραγμάτων δεν χωρούν όλα τα οχήματα και δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Η Τροχαία, εφαρμόζοντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), επιβάλλει δυσβάσταχτα πρόστιμα, αφαιρεί διπλώματα, άδειες κυκλοφορίας και πινακίδες. Αυτή η κατάσταση έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες αυτοκινητιστές.

Τα οχήματα σταθμεύουν εκεί για να εξασφαλίσουν ένα πενιχρό μεροκάματο, αν το εξασφαλίσουν και αυτό, και όχι επειδή δεν μπορούν να βρουν πάρκινγκ. H "αυστηρή" τήρηση του ΚΟΚ δεν μπορεί να εξαντλείται στους χώρους στάθμευσης των ταξί.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. κ. υπουργοί τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε:

  • Να μπει τέλος στο κυνήγι των αυτοκινητιστών με την επιβολή προστίμων, αφαίρεση αδειών κ.λπ., που έχει καθαρά φοροεισπρακτικό χαρακτήρα και όχι την τήρηση του ΚΟΚ.
  • Να δημιουργηθούν και άλλοι χώροι αναμονής και στάθμευσης στην Αττική με στοιχειώδεις υποδομές, όπως τουαλέτες, νερό κ.λπ.».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ