Σάββατο 13 Απρίλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΛΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: «"Υπάρχουν άνθρωποι στη Γερμανία που θέλουν να αποκτήσουν οτιδήποτε πολύτιμο υπάρχει στην Ελλάδα, επιβάλλοντας συνθήκες οικονομικής σκλαβιάς και ψυχολογικής πίεσης στους Ελληνες", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νόαμ Τσόμσκι (...) Ο Αμερικανός καθηγητής ανέφερε ότι πρέπει να σχηματιστεί ένα κοινό μέτωπο του Νότου, δηλαδή της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας, προκειμένου να μπει τέλος στις "απάνθρωπες απαιτήσεις του Βορρά"» (στο ΒΗΜΑ).

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ: «Οι μικρές χώρες γνωρίζουν πλέον ότι όταν οι μεγάλες στραφούν εναντίον τους, δεν λογαριάζουν τίποτα (...) Αλλά και οι ισχυρές άρχισαν τις εχθροπραξίες: Η Γαλλία κατηγορεί την Αυστρία ότι κρύβει στοιχεία αλλοδαπών καταθετών στις τράπεζές της, ενώ η Αυστρία κατηγορεί τη Βρετανία ως παράδεισο για φοροδιαφυγή και "ξέπλυμα μαύρου χρήματος". Πριν από λίγες μέρες, οι ΗΠΑ παρότρυναν τη Γερμανία να χαλαρώσει τα ηνία της λιτότητας, προκαλώντας την οργή του Βερολίνου. Κάθε μέρα εντείνονται οι διαφορές και η ανασφάλεια» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΞΕΝΗ ΣΗΜΑΙΑ: «Πρέπει να εξετασθεί με ιδιαίτερη προσοχή η αλματώδης αύξηση της ανεργίας στην Αττική (...) διότι στην Αττική είναι εγκατεστημένο το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγικής βάσης της ελληνικής οικονομίας (...) Το κόστος είναι τεράστιο, οικονομικό και κοινωνικό (...) Ας ελπίσουμε ότι με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων στις υποδομές η αναπτυξιακή διαδικασία θα γίνει πραγματικότητα και με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας η ανεργία θα αρχίσει να υποχωρεί» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ