Σάββατο 13 Απρίλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποκαλυπτική η στάση τους

Αντιμέτωποι με ένα ακόμα χτύπημα βρίσκεται η δημόσια δωρεάν Παιδεία καθώς δρομολογείται κατάργηση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών που σημαίνει σύμπτυξη τμημάτων και καταργήσεις σχολείων. Με συνέπειες τις οποίες δεν θα υποστούν μόνο οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι μαθητές, τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας.

Στον αγώνα για την απόκρουση αυτού του σχεδίου καλεί από την πρώτη στιγμή το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών που πρωτοστάτησε στην άμεση κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στις 10 Απρίλη και καλεί εκ νέου και στις 16 Απρίλη. Αποκαλυπτική ωστόσο ήταν η στάση των «Παρεμβάσεων» που μπροστά στην κινητοποίηση της περασμένης Τετάρτης, εξέδωσαν ανακοίνωση. Οχι για να καλέσουν σε συμμετοχή στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών, αλλά για να καταγγείλουν το ΠΑΜΕ που πρωτοστάτησε στην επιτυχία της. Δεν κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς στη συγκέντρωση και στάση εργασίας, αλλά απηύθυναν κάλεσμα για τη... μεθεπόμενη κινητοποίηση, στις 16 του μήνα.

Στην ανακοίνωσή τους δε, καταφεύγουν σε ψεύδη και συκοφαντίες κατηγορώντας το ΠΑΜΕ γιατί πάει χέρι χέρι με την ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στη ΔΟΕ. Χρόνια τώρα κατηγορούν το ΠΑΜΕ ότι «διασπά το κίνημα» γιατί οι ταξικές δυνάμεις έχουν κηρύξει στην πράξη πόλεμο στον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Οι ίδιοι που είναι χρόνια μόνιμο αποκούμπι της ΑΔΕΔΥ και της ΔΟΕ. Που για 20 χρόνια είναι στο τιμόνι της ΟΛΜΕ πότε με την ΠΑΣΚ πότε με τη ΔΑΚΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ