Σάββατο 13 Απρίλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Αντιπαράθεση για τη χρήση χημικών όπλων

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Διπλωματικοί αξιωματούχοι του ΟΗΕ ισχυρίστηκαν χτες ότι δυτικές χώρες διαθέτουν «αδιάσειστα στοιχεία» για τη χρήση χημικών όπλων τουλάχιστον μια φορά στη συριακή κρίση, ενώ η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Ασαντ και οι ένοπλες δυνάμεις της λεγόμενης συριακής αντιπολίτευσης ανταλλάσσουν σχετικές κατηγορίες.

Μάλιστα δυτικός διπλωμάτης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ισχυρίστηκε ότι έχουν σταλεί «άκρως πειστικές» αποδείξεις στο γενικό γραμματέα Ηνωμένων Εθνών για να στηριχτούν οι κατηγορίες εναντίον του συριακού καθεστώτος, πέρα από αυτές που έχουν καταθέσει Βρετανία και Γαλλία σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων εναντίον αντικυβερνητικών ενόπλων, κυρίως στην πόλη Χομς, στις 23 Δεκέμβρη.

Στο μεταξύ χτες ο Σύρος πρωθυπουργός Ουάελ αλ Χάλκι δήλωσε πως η συριακή κυβέρνηση «εννοεί σοβαρά» την πρόσκληση που απηύθυνε σε «όλες τις πολιτικές, κοινωνικές δυνάμεις, ακόμη και αυτές της αντιπολίτευσης στο εξωτερικό αλλά και ένοπλες οργανώσεις που παραδίδουν τα όπλα τους» προκειμένου να συμμετάσχουν σε πολιτικό διάλογο, ώστε να εξέλθει η Συρία από τη σημερινή κρίση. Η δήλωση Χάλκι έγινε μετά τη συνάντησή του με το Εκτελεστικό Γραφείο της Γενικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων Συρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ