Σάββατο 13 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΜΕΤΑΛΛΟ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις μετάλλου στη Βόρεια Ελλάδα, την Τρίτη 16 Απρίλη. Προγραμματίζουν απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, από όπου θα ξεκινήσουν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

«PIZZA HUT»: Και το τρίτο της κατάστημα στη Θεσσαλονίκη έκλεισε, προχτές, Πέμπτη, η εργοδοσία της «Food Plus» («Pizza Hut - Kfc») απολύοντας άλλους 20 εργαζόμενους. Συνολικά, μέσα σε δύο μήνες, η επιχείρηση απέλυσε 50 εργαζόμενους κλείνοντας και τα τρία καταστήματα που λειτουργούσε στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις εκβιαστικές απολύσεις και καταγγέλλουν πως γίνονται με στόχο να τους αναγκάσει να αποδεχθούν μειώσεις μισθών. Εκτιμούν ότι η εργοδοσία σχεδιάζει να το επαναλειτουργήσει με άλλους εργαζόμενους που θα προσλάβει με μισθούς πείνας.

«COCA - COLA»: Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν χτες οι οδηγοί στον κλάδο των εμφιαλωμένων ποτών στη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων των δύο εργαζομένων από το εργοστάσιο της «COCA - COLA».

«ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»: «Οτι την Τετάρτη (17.4.2013) έγκειται πιθανή αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν"» καταγγέλλουν σε χτεσινή τους ανακοίνωση τα Σωματεία Εργαζομένων στο Κοινωφελές Ιδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν» (ΚΙΕΝ) και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ) πως ανακοινώθηκε «σε κοινό Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΙΕΝ και του ΚΔΣ του ΕΕΣ». Τα σωματεία απαιτούν να «τεθεί το "Ντυνάν" υπό άμεσο κρατικό έλεγχο με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος, αποκλεισμό οποιασδήποτε προσπάθειας παραχώρησης του "Ντυνάν" σε ιδιώτη επενδυτή που ζητά 500 απολύσεις (!), άμεση καταβολή δεδουλευμένων και διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την άμεση παρέμβαση από την πολιτεία για τη σωτηρία και επιβίωση 1.500 εργαζομένων των δύο ιδρυμάτων και των οικογενειών τους». Σε χτεσινή συνάντηση στο υπουργείο Υγείας, σύμβουλος του υπουργού δήλωσε ότι δεν υπάρχει εγγύηση ούτε για την καταβολή των δεδουλευμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ