Σάββατο 13 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Μια μεγάλη γιορτή, ένα τεράστιο «πάρτι» για το θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ θα πραγματοποιήσουν σήμερα διάφορες οργανώσεις, βετεράνοι ανθρακωρύχοι και εκπρόσωποι συνδικάτων στην πλατεία Τραφάλγκαρ στο κέντρο του Λονδίνου. Ηδη η Σκότλαντ Γιαρντ έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας μέχρι και τη μέρα της κηδείας, που είναι την Τετάρτη, όπου είναι προσκεκλημένοι αστοί πολιτικοί, νυν και πρώην ηγέτες από όλο τον κόσμο. Επίσης, όλη η διαδικασία της κηδείας, που είναι πολυέξοδη, έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στα λαϊκά στρώματα.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους από μεγάλη πυρκαγιά, χτες, σε παραγκούπολη στα περίχωρα του Νέου Δελχί. Καταστράφηκαν ολοσχερώς 500 παράγκες και αυτοσχέδια καταλύματα και άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ επί 2 ώρες 25 πυροσβεστικά προσπαθούσαν να κατασβήσουν τα πολύ εύφλεκτα υλικά στις κατοικίες - παραπήγματα.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Οι Ενοπλες Δυνάμεις της Βραζιλίας θα υπογράψουν συμφωνία ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά 34 εκσυγχρονισμένων γερμανικών αυτοκινούμενων αντιαεροπορικών συστημάτων «Gepard 1A2», σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Την πρώτη επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει τον Οκτώβρη η Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ. Θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Βραζιλίας στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και 20 χρόνια. Η επίσκεψη ενδεχομένως θα σημάνει την υπογραφή συμφωνίας κατάργησης της διπλής φορολογίας μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και στενότερων εμπορικών δεσμών. Το εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ και Βραζιλίας έφτασε τα 59 δισ. δολάρια το 2012.

ΣΟΦΙΑ.-- Παραβάσεις των δημόσιων συμβάσεων και από τις τρεις ξένες εταιρείες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, που έχουν το μονοπώλιο, εντόπισε στη διάρκεια του ελέγχου η Υπηρεσία Οικονομικής Επιθεώρησης της Βραζιλίας (PFIA).

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Η Ρουμανία και η Σλοβενία συμπεριλαμβάνονται στον «κατάλογο» των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τη μεγαλύτερη μείωση των τιμών των κατοικιών το δ' τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τη Eurostat.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Μέχρι το τέλος τρέχοντος έτους θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του σερβικού τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, ανακοίνωσε χτες ο Σέρβος υπουργός Ορυχείων, Μίλαν Μπάσεβιτς, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της διαχειριστικής επιτροπής της ρωσικής εταιρείας «Gazprom», Αλεξέι Μίλερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ