Πέμπτη 5 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΑΕΔ
Αντιδρούν στη διάλυση

Μαζική κινητοποίηση χτες στην Αθήνα, έπεται κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού

Από τη χτεσινή μαζική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ και την πορεία στο υπουργείο Εργασίας
Από τη χτεσινή μαζική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ και την πορεία στο υπουργείο Εργασίας
«Κάτω τα χέρια από τη δημόσια εκπαίδευση, κάτω τα χέρια από τον ΟΑΕΔ», βροντοφώναξαν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ χθες το πρωί, σε πορεία διαμαρτυρίας για την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, που ξεκίνησε από την πλατεία Κάνιγγος και κατέληξε στο υπουργείο Εργασίας.

Με σφυρίχτρες, μαύρες σημαίες και πλακάτ, στα οποία αναγράφονταν «Στόχος: δημόσιος λειτουργός εκπαίδευσης ΟΑΕΔ», εκπαιδευτικοί και μαθητές από σχολές του ΟΑΕΔ - που τελούν υπό κατάληψη - διαδήλωσαν δυναμικά μέχρι το υπουργείο, διεκδικώντας τη διατήρηση του ενιαίου και δημόσιου χαρακτήρα του Οργανισμού. Ανάμεσά τους και οι μαθητές από το ΚΕΤΕΚ - ΟΑΕΔ Ηρακλείου Κρήτης, οι οποίοι είπαν: «Οχι στη μεταφορά της δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης σε ΑΕ». Μαζί τους και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος του ΠΑΜΕ, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για «άλλη μια αντίδραση, άλλη μια κινητοποίηση, που δηλώνει την πλήρη αντίσταση των εργαζομένων του ΟΑΕΔ στην προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο διάλυσης του Οργανισμού. Εκπαιδευτικοί και μαθητές παίρνουν μέρος σε αυτές τις κινητοποιήσεις και υπάρχουν πολλές δυνατότητες συντονισμού της δράσης, προκειμένου να υψωθεί τείχος σε αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης».

Η πορεία φτάνει έξω από το υπουργείο και εκπαιδευτικοί και μαθητές φωνάζουν: «Δεν πουλάμε», «Πρωτόπαππα - Γιαννίτση, ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», «Αυτή η απεργία δεν είναι συντεχνία, είναι αγώνας για δωρεάν παιδεία». Αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών συναντιέται με τον υφυπουργό Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππα, στον οποίο καταθέτουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους, χωρίς όμως να πάρουν καμία δέσμευση γι' αυτά.

Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών του ΟΑΕΔ, με απόφασή της, βρίσκεται σε απεργία διαρκείας, η οποία θα ανασταλεί το Πάσχα και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στο δρόμο μαθητές με ειδικές ανάγκες

Την έντονη αντίθεσή τους στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της Σχολής του ΟΑΕΔ στη Λακκιά Θεσσαλονίκης, εξέφρασαν δεκάδες μαθητές της σχολής και οι γονείς τους, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες το πρωί έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Οι διαδηλωτές, μαθητές με ειδικές ανάγκες που φοιτούν στην πρότυπη σχολή, φώναζαν συνθήματα για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των Σχολών του ΟΑΕΔ ενώ σ' ένα από τα πανό που κρατούσαν έγραφε «Κοινωνική πολιτική από ιδιώτες δε γίνεται». Οπως δήλωναν αγανακτισμένοι οι γονείς των παιδιών, η μετατροπή της σχολής σε Ανώνυμη Εταιρία, όπως προβλέπεται με βάση ντιρεκτίβα της ΕΕ, θα στείλει τα παιδιά αυτά στο κοινωνικό περιθώριο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκρηκτικά προβλήματα και ανασφάλεια (2007-03-30 00:00:00.0)
Ανύπαρκτη η επαγγελματική εκπαίδευση και αποκατάσταση (2003-03-12 00:00:00.0)
Απαράδεκτο καθεστώς τρομοκρατίας (2002-01-30 00:00:00.0)
Το νερό στο αυλάκι για το ξεπούλημα του ΟΑΕΔ (2001-08-21 00:00:00.0)
Συντονίζουν τη δράση τους (2001-03-28 00:00:00.0)
Στον καθημερινό αγώνα για ειδίκευση και δουλιά (2001-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ