Τετάρτη 17 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΚΚΡΑ.-- Τουλάχιστον 17 χρυσωρύχοι σκοτώθηκαν μετά την κατάρρευση στοάς σε χρυσωρυχείο στην κεντρική Γκάνα, κοντά στην πόλη Κιεκιεουέρε. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, η εταιρεία που διαχειριζόταν το ορυχείο είχε αποφασίσει το κλείσιμό του αλλά πολλά μέλη της τοπικής κοινότητας συνέχισαν να εργάζονται παράνομα σ' αυτό.

ΜΠΑΝΓΚΙ.-- Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα διαπίστωσε δραματική επιδείνωση της ασφάλειας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και δεκάδες κρούσματα φονικών επιθέσεων, βιασμών, βασανιστηρίων και απαγωγών, τρεις βδομάδες μετά την ανατροπή του προέδρου Μποζιζέ από ένοπλους της οργάνωσης ΣΕΛΕΚΑ με επικεφαλής τον Μισέλ Ντζοτόντια...

ΚΑΪΡΟ.-- Ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης (OIC) κάλεσε χτες τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη να καταθέσει αίτηση ένταξης με δέλεαρ τη διεύρυνση οικονομικής συνεργασίας. Την πρόσκληση έδωσε ο ΓΓ του οργανισμού Εκμελεντίν Ισάνογλου, που επισκέφθηκε το Σαράγεβο και είχε συνομιλίες με τα δύο μέλη της τριμερούς προεδρίας της χώρας, Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς και Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς.

ΝΪΑΜΕΪ.-- Διήμερη επίσκεψη στο Νίγηρα (μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο σε παραγωγή ουρανίου) ολοκλήρωσε χτες ο Ιρανός Πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στο πλαίσιο μίνι περιοδείας σε χώρες της Δυτικής Αφρικής με πρώτο σταθμό το Μπενίν, ενδιάμεσο το Νίγηρα και τελικό την Γκάνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ