Πέμπτη 18 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αύριο η συγκέντρωση για την Ειδική Αγωγή

Στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας

Από προηγούμενη αντίστοιχη κινητοποίηση
Από προηγούμενη αντίστοιχη κινητοποίηση
Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ειδική Αγωγή, το δικαίωμα όλων των παιδιών που έχουν ανάγκη να φοιτούν σε αναβαθμισμένα δημόσια και δωρεάν ειδικά σχολεία, το νέο χτύπημα που φέρνουν οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις σε αυτό το δικαίωμα βρίσκονται στο επίκεντρο της κινητοποίησης που πραγματοποιούν αύριο εκπαιδευτικοί και γονείς στο υπουργείο Παιδείας. Το ραντεβού για τη συγκέντρωση έχει δοθεί για τη 1 το μεσημέρι και για τη συμμετοχή η ΔΟΕ έχει κηρύξει και τρίωρη στάση εργασίας. Σε μαζική συμμετοχή καλεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας. Επίσης, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και νήσων που θα κάνουν προσυγκέντρωση στις 12.30 μ.μ., στη Νερατζιώτισσα.

Οι παραπάνω φορείς περιγράφουν μια άθλια κατάσταση σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές ανάγκες και που χτυπιούνται από την αντιλαϊκή πολιτική σε Υγεία, Πρόνοια και Παιδεία. Κάνουν λόγο για σχολεία που στεγάζονται σε κτίρια ακατάλληλα και επικίνδυνα, με ελλείψεις σε υποδομές και χωρίς μόνιμο το προσωπικό και ειδικές τάξεις που παρουσιάζουν αντίστοιχη εικόνα. Την ίδια στιγμή, από τα 200.000 που υπολογίζεται ότι είναι τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, μόλις τα 15.000 φοιτούν σε ειδικά σχολεία και ειδικές τάξεις.

Ταυτόχρονα, το νομοθετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί έρχεται να δώσει νέο χτύπημα στην Ειδική Αγωγή, ανοίγοντας το δρόμο για τη μαζική μετακίνηση των παιδιών στα γενικά σχολεία, τη σταδιακή μείωση και κλείσιμο των ειδικών σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ