Πέμπτη 18 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ - Χ. ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ
Η «ανταγωνιστικότητα» στο επίκεντρο

Δημόσιες συμβάσεις, επιχειρηματικό περιβάλλον - αδειοδοτήσεις και ρευστότητα είναι τα τρία βασικά ζητήματα που απασχόλησαν χτες τη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη με τον επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» της Κομισιόν Χ. Ράιχενμπαχ, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει μετά τη συνάντηση, ότι επιβεβαιώνει «αυτά που είχα πει και στο συνέδριο του Economist».

Θυμίζουμε ότι στο συνέδριο, μεταξύ άλλων, ο τεχνοκράτης της Κομισιόν υποστήριξε ότι η μείωση του «εργατικού κόστους» είναι μέσο βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, την οποία και συνέδεσε με την αύξηση των εξαγωγών το 2012! Η επιμονή του επιβεβαιώνει περίτρανα ότι η εξασφάλιση των κερδών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη της κρίσης περνά -για τους ξένους και ντόπιους πολιτικούς εκπροσώπους της πλουτοκρατίας- μέσα και από τη διασφάλιση της καθήλωσης των μισθών.

O Κ. Χατζηδάκης, με τη σειρά του, ισχυρίστηκε ότι «πληθαίνουν τα σημάδια της αισιοδοξίας και υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει στην πολιτική της, η οποία βεβαίως αποτελεί «θανάσιμη» απειλή για τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ