Πέμπτη 18 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ο Κέρι βλέπει στήριξη ΛΔ Κορέας από την Κίνα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ-ΣΕΟΥΛ.--

Σε νέες «εκτιμήσεις» για την πορεία της ΛΔ Κορέας προέβη χτες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι λίγες μέρες μετά την αποτυχία του να πείσει το Πεκίνο να κλιμακώσει από κοινού με την Ουάσιγκτον τις πιέσεις έναντι της Πιονγιάνγκ.

Οπως είπε μιλώντας στην Επιτροπή Ξένων Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, η ΛΔ Κορέας «θα κατέρρεε δίχως την υποστήριξη του οικονομικού ευεργέτη της, της Κίνας». Ο ίδιος υποστήριξε στη συνέχεια πως οι προσπάθειες των ΗΠΑ τα τελευταία 15 με 20 χρόνια να αντιμετωπίσουν τις διαφορές με τη ΛΔ Κορέας απέδειξαν πως δεν πέτυχαν άμεσο αποτέλεσμα πέρα από τη στρατιωτική απειλή που, όπως παραδέχθηκε, «φέρει τεράστια ρίσκα»...

Μέσα σε αυτό το κλίμα όξυνσης των απειλών προς τη ΛΔ Κορέας, με τη συσσώρευση μεγάλου οπλοστασίου από τους ιμπεριαλιστές στην Κορεατική Χερσόνησο, η νοτιοκορεατική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφασή της για αγορά 36 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου «AH-64E Apache Guardian» έναντι 1,6 δισ. δολαρίων με την προοπτική να τα έχει επιχειρησιακώς διαθέσιμα τη διετία 2016-18.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ