Παρασκευή 19 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
Ενδιαφέρον από κινεζικά μονοπώλια

Το «επενδυτικό» ενδιαφέρον τους για τα αεροδρόμια της χώρας επιβεβαίωσαν, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, κινεζικά μονοπώλια του κλάδου, εκπρόσωποι των οποίων συναντήθηκαν χτες με τον υπουργό Γ. Στουρνάρα.

Πρόκειται για τη σύμπραξη των εταιρειών Shenzhen Airport και Friedmann Pacific, που μετρούν τις διαθέσεις της συγκυβέρνησης ενόψει της ιδιωτικοποίησης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, καθώς και των 22 περιφερειακών αεροδρομίων, που προσφέρονται σε πακέτα ή μεμονωμένα στους ιδιώτες, για περίοδο μέχρι και 40 χρόνια. Η κοινοπραξία των κινεζικών μονοπωλίων διαμορφώνει αυτήν την περίοδο το επιχειρηματικό σχέδιο και ετοιμάζεται για την κατάθεση της σχετικής «προσφοράς» στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης. Στους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς τους, πέρα από το κρατικό ποσοστό στον Αερολιμένα της Αθήνας, είναι και η εξαγορά του ποσοστού που κατέχει το γερμανικό μονοπώλιο Hochtief.

Τα προσφερόμενα από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) σε ιδιώτες 22 περιφερειακά αεροδρόμια είναι: Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας, Νέας Αγχιάλου, Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης, Σκιάθου, Λήμνου, Χίου, Καρπάθου και Νέας Αγχιάλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ