Σάββατο 20 Απρίλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ημερήσια νοσήλια 179 ευρώ σε πολύτεκνη οικογένεια

Παρέμβαση διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη αξίωση

Δυναμική παρέμβαση έκαναν οι τοπικές Γραμματείες της ΠΑΣΕΒΕ, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, ο Σύλλογος Γυναικών και η Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καρδίτσας, στο διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας, για την απαράδεκτη απαίτηση της διοίκησης του νοσοκομείου, ανασφάλιστος αυτοκινητιστής, με πολύτεκνη οικογένεια να πληρώσει, από την τσέπη του τα έξοδα για μια νύχτα νοσηλείας του μικρού παιδιού του. Τα προς πληρωμή νοσήλια ανέρχονται στα 179 ευρώ, αφού η διοίκηση του νοσοκομείου επέβαλε και «πρόστιμο προσαύξησης» στην οικογένεια, επειδή καθυστέρησε την πληρωμή, αφού αδυνατούσε να δώσει τα 90 ευρώ που κόστιζε η νοσηλεία.

Στο υπόμνημα που έδωσαν καταγγέλλουν ότι η διοίκηση του νοσοκομείου Καρδίτσας, πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις πολιτικές των μονοπωλιακών συμφερόντων, πρωτοστατεί στην περαιτέρω ταπείνωση και περιθωριοποίηση των φτωχών οικογενειών, χαρατσώνοντάς τις με νοσήλια και φόρους υπερημερίας για ανεξόφλητες οφειλές που αφορούν προηγούμενες εισαγωγές στο νοσοκομείο κι απαιτούν την άμεση παραγραφή των όποιων χρεών έχουν προκύψει από τη μέχρι σήμερα νοσηλεία των οικογενειών αυτών και την από εδώ και πέρα παροχή ανώτατου επιπέδου νοσηλεία χωρίς καμία οικονομική αξίωση.

Ο διοικητής του νοσοκομείου δεσμεύτηκε να συζητήσει το πρόβλημα με το υπουργείο Υγείας και να απαντήσει μετά. Οι εκπρόσωποι των συσπειρώσεων δήλωσαν ότι θα είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα μέχρι να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά και συνολικότερα τα ζητήματα υγείας που προκύπτουν από τη βάρβαρη αυτή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ