Τρίτη 30 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικοί, αρχαιολόγοι στην Πρωτομαγιάτικη απεργία

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ) χαιρετίζει τη σύσκεψη που πραγματοποίησαν (την περασμένη βδομάδα) τα Μουσικά Σύνόλα, στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», με συμμετοχή μουσικών απ' όλα σχεδόν τα Σύνολα. «Σίγουρα αυτή η προσπάθεια» -αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΜΣ- «για ενιαία αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουμε σαν κλάδος και των πολύ μεγαλύτερων που ακολουθούν, είναι αναγκαία όσο τίποτε άλλο. Γνωρίζουμε ότι έχουμε πολλά βήματα να κάνουμε σε αυτήν την κατεύθυνση και πρέπει να ξεπεράσουμε αντιλήψεις συντεχνιασμού, όμως φαίνεται ότι είναι ώριμο να γίνουν κάποια πρώτα βήματα».

Σημειώνουμε ότι στη σύσκεψη αποφασίστηκε κοινή διαμαρτυρία των φορέων του κλάδου, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σήμερα, με προσυγκέντρωση (10. 30 π.μ., στα γραφεία του ΠΜΣ) και συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 11 π.μ. και συμμετοχή τους στην Πρωτομαγιάτικη απεργία.

  • Ο Σύλλογος Καθηγητών Ωδείων Αναγνωρισμένων (ΣΚΩΑ), καλεί τα μέλη του και όλους τους καθηγητές να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που συμπίπτει και με την ανασυγκρότηση του σωματείου, «ως το μοναδικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των πολύμορφων και χρόνιων εργασιακών και εκπαιδευτικών προβλημάτων μας, που λόγω και της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας» -αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση-, καλώντας σε συμπόρευση με το πνεύμα της λαϊκής συμμαχίας και το ΠΑΜΕ, προκειμένου «να έχουν αποτελεσματικότητα οι αγώνες μας. Πρέπει οι εργαζόμενοι να πάρουν τον πλούτο στα χέρια τους και αυτό θα γίνει μόνο με τη λαϊκή συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία. Το μήνυμα της 1ης Μάη μάς οδηγεί στο μόνο δρόμο που χάραξαν οι εργάτες του Σικάγου, όπου μαζί με τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας για να βρουν λύση τα προβλήματά μας τώρα και στο μέλλον. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις μας δε χαρίστηκαν. Κατακτήθηκαν με αδιάκοπους σκληρούς αγώνες, με οργάνωση, με αντοχή. Η 1η Μάη δεν είναι μεταφερόμενη γιορτή, όπως προσπαθεί η κυβέρνηση μαζί με τους μεγαλεμπόρους να την κάνουν να μοιάζει. ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ. Ολοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος. Προσυγκέντρωση στα γραφεία του Συλλόγου (Σαπφούς 10 - τηλ./Φαξ: 210.3240.827), στις 9.30 π.μ».
  • Την «απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει μια μέρα μνήμης και αντίστασης σε κινητή γιορτή με πρόσχημα να μη ζημιωθούν οι καταστηματάρχες κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα», καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, καλώντας τα μέλη του στην αυριανή απεργία της Πρωτομαγιάς. «Οι καταστηματάρχες» προσθέτει ο ΣΕΚΑ «ζημιώνονται από την κρατική πολιτική που έχει οδηγήσει χιλιάδες επιχειρήσεις σε λουκέτο και τις υπόλοιπες υπερχρεωμένες». «Η Πρωτομαγιά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει μια ακόμη μέρα για την αγορά. Σήμερα που οι κατακτήσεις ενός αιώνα εργατικού κινήματος κατακρεουργούνται περισσότερο από ποτέ, οι εργαζόμενοι, οι υποαπασχολούμενοι και οι άνεργοι της χώρας οφείλουν μαζικά να αντισταθούν στην κρατική πολιτική και να τιμήσουν την εργατική Πρωτομαγιά».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ