Τρίτη 30 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Ν. ΣΟΦΙΑΝΟΥ
Χρειάζονται άμεσα μέτρα ενίσχυσης του Εθνικού Κήπου

Με τους εργαζόμενους στον Εθνικό Κήπο συναντήθηκε χτες ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας. Από τις συζητήσεις φάνηκε ότι ο χώρος (λειτουργεί ως τμήμα της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων) κρατιέται σε λειτουργία, ως βασικός χώρος πρασίνου και αναψυχής, με τις άοκνες προσπάθειες ελάχιστων εργαζομένων.

Για τις ανάγκες 160 στρεμμάτων, δουλεύουν σήμερα 28 εργαζόμενοι από 85 που ήταν παλαιότερα. Παραπέρα, από τους 11 κηπουρούς, οι 6 είναι συμβασιούχοι (οι συμβάσεις έληξαν και παραμένουν στη δουλειά με ασφαλιστικά μέτρα). Και οι 5 της καθαριότητας είναι συμβασιούχοι. Οι παλαιότεροι, μόνιμοι υπάλληλοι προειδοποιούν ότι καθώς συνταξιοδοτούνται και δεν αντικαθιστώνται από μόνιμους, η πολύτιμη πείρα που σωρεύτηκε για τις ιδιαιτερότητες στη λειτουργία και φροντίδα του Κήπου, χάνεται με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επιπλέον, λείπουν κονδύλια. Από τα (έτσι κι αλλιώς λίγα) 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως που προϋπολογίζονταν τα προηγούμενα χρόνια από το δήμο για έργα πρασίνου γενικά στην Αθήνα, πλέον προϋπολογίζονται μόλις 1,1 εκατ. ευρώ.

Μπρος σε αυτή την κατάσταση ο Ν. Σοφιανός τόνισε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ θα καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για μέτρα άμεσης προτεραιότητας ώστε να «αναπνεύσει» ο χώρος και οι εργαζόμενοί του. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι μια σειρά δημοσιεύματα από μεγάλα συγκροτήματα του Τύπου σχετικά με τον Εθνικό Κήπο, μόνο αθώα δεν είναι, συνδέονται με την προσπάθεια μεγάλων συμφερόντων να βάλουν χέρι και σε αυτό το «φιλέτο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ