Τρίτη 30 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Οχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ εξέφρασε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, και αποφάσισε ομόφωνα τη διενέργεια δημοψηφίσματος με το οποίο θα καλεί το λαό τοποθετηθεί στο ερώτημα αν είναι υπέρ ή κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

Νωρίτερα, βέβαια, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, υποστήριξε τη δημιουργία μιας εταιρείας, με τη συμμετοχή όλων των δήμων που υδροδοτούνται από την ΕΥΑΘ, δηλώνοντας ότι δεν πρέπει να περάσουμε από ένα δημόσιο μονοπώλιο σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο.

Ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, σημείωσε ότι η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ είναι ενταγμένη στο συνολικότερο πλαίσιο της πολιτικής που ιδιωτικοποιεί Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Ενέργεια, που κλείνει νοσοκομεία και σχολεία. Κατήγγειλε ότι αυτή η πολιτική της ιδιωτικοποίησης εφαρμόζεται από την πλειοψηφία της Διοίκησης του δήμου στην υπηρεσία καθαριότητας.

Δήλωσε την αντίθεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ με οποιαδήποτε μορφή και αν επιχειρηθεί αυτό, είτε δημοτικοποίηση, είτε συνύπαρξη δημόσιου - ιδιωτικού τομέα που θα αντιμετωπίζει την ύδρευση και την αποχέτευση ως εμπόρευμα. Ξεκαθάρισε ότι η μόνη λύση - πρόταση που έχει φιλολαϊκό χαρακτήρα σήμερα είναι η ΕΥΑΘ να επανέλθει κατά 100% στο ελληνικό δημόσιο και να λειτουργεί μέσα από έναν κεντρικό δημόσιο φορέα διαχείρισης των υδάτινων πόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ