Τρίτη 30 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... ενόσω ο λαός πένεται

...Για δε τις διεθνείς αγορές αναφέρει ότι «Το επενδυτικό ενδιαφέρον και η κινητικότητα στις αγοραπωλησίες πλοίων είναι αυξημένο για το πρώτο τρίμηνο του 2013. Συγκεκριμένα μέχρι τέλος Μαρτίου 2013, 358 πλοία έχουν αγορασθεί σε σχέση με 228 πλοία το ίδιο διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου 2012. 40% περισσότερες αγορές πλοίων έχουν παρατηρηθεί σε κάθε μήνα της φετινής χρονιάς σε σχέση με τους ίδιους μήνες της περασμένης χρονιάς και ο ρυθμός πωλήσεων αυξάνεται κάθε μήνα ακριβώς όπως και την περασμένη χρονιά».

Πού εστιάζουν οι Ελληνες επιχειρηματίες; «Στις αγοραπωλησίες πλοίων μέχρι τώρα είχαμε ένα σενάριο που ήθελε πρωτίστως τους Ελληνες να πουλάνε πλοία και τους Κινέζους να τα αγοράζουν. Πλέον έχουμε μια αλλαγή τόσο στο σενάριο αυτό, όσο και στους πρωταγωνιστές του. Σήμερα οι Ελληνες είναι οι κύριοι αγοραστές και οι Ιάπωνες οι βασικοί πωλητές πλοίων. Σύμφωνα με τα στατιστικά μας στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2013, οι Ελληνες έχουν αγοράσει 72 πλοία όλων των τύπων και έχουν επενδύσει κοντά στο 1 δισ. δολάρια. Οι Ιάπωνες είναι πωλητές για 45 από αυτά τα πλοία. Η προτίμηση πλοίων που πουλάνε Ιάπωνες έχει λογική εξήγηση, καθώς αυτά είναι τα μόνα ελκυστικά που διατίθενται προς πώληση τη συγκεκριμένη περίοδο και επειδή είχαν παραγγελθεί ως νεότευκτα από πολύ μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες όπως (...) οπότε και τα specifications (σ.σ. οι προδιαγραφές τους) τους είναι αρκετά πλούσια και τα σκαριά καλοφτιαγμένα και ποιοτικά».

Ετσι είναι... Ενόσω τα λαϊκά νοικοκυριά δε βγάζουν το μήνα και οι ναυτεργάτες πένονται, οι μεγαλοκαρχαρίες κάνουν και επιλογή, ποιο υπερωκεάνιο να διαλέξουν. Ωριμη όσο ποτέ η ανάγκη, ο λαός να βγει μπροστά, με εμπιστοσύνη στη δύναμή του, με δύναμη από το δίκιο του και να διεκδικήσει όλο τον πλούτο που με τον ιδρώτα του παράγει, κατανικώντας μονοπώλια, τη σαπίλα του συστήματός τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ