Πέμπτη 2 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΛΜΕ
Συζήτηση για απεργία στις εξετάσεις...

Σε αγωνιστική απάντηση στο σύνολο της αντιλαϊκής - αντιεκπαιδευτικής πολιτικής μαζί με γονείς, εργαζόμενους μαθητές καλεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Την ανάγκη να δοθεί από τους εκπαιδευτικούς αγωνιστική απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης, μαζί με γονείς, εργαζόμενους, μαθητές επισήμανε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στο ΔΣ της ΟΛΜΕ το οποίο συνεδρίασε την Τρίτη 30 Απρίλη.

Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ συνέκλιναν σε απεργία διαρκείας στις πανελλαδικές εξετάσεις με μοναδικό ουσιαστικά αίτημα να μην εφαρμοστεί η διάταξη του πολυνομοσχεδίου για αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά δύο ώρες τη βδομάδα. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ίδια συνεδρίαση, πρότειναν να προκηρυχτεί 48ωρη Απεργία στις 14 και 15 Μάη, με Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ τη δεύτερη μέρα της απεργίας και γενική συνέλευση προέδρων στις 18 Μάη για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να καθοριστεί η μορφή και η κλιμάκωση του αγώνα. Τελικά, το ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν κατέληξε σε απόφαση, παρά το ότι οι τέσσερις παρατάξεις δήλωναν υπέρ της απεργίας στις εξετάσεις.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι αντίθετες με καμία μορφή πάλης αρκεί να συνδέεται με προϋποθέσεις επιτυχίας του αγώνα, δηλαδή με οργάνωση και αιτήματα και στόχους πάλης που να ενώνουν όλο τον κλάδο και να αποτελέσουν το υπόβαθρό κοινής δράσης με τους άλλους κλάδους των εργαζομένων, με γονείς, μαθητές, γενικά με το λαϊκό κίνημα. Απέναντι στις επισημάνσεις αυτές, οι άλλες δυνάμεις στο ΔΣ της ΟΛΜΕ έδειξαν ότι προχωρούν σε μία πρόταση για απεργία χωρίς οργάνωση, σχεδιασμό και συντονισμό με γονείς και μαθητές ώστε να γίνει η απεργία υπόθεση όλων.

Η δε ΔΑΚΕ, για να στηρίξει την απεργία στις εξετάσεις, έθεσε ως προϋπόθεση να στηθεί κάλπη που θα παραμένει ανοιχτή πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη Γενική Συνέλευση στις ΕΛΜΕ, να ψηφίζει όποιος εκπαιδευτικός θέλει, ακόμα και αν δεν παραβρέθηκε στη Γενική Συνέλευση. Από την πλευρά του ΠΑΜΕ τονίστηκε ότι πρόκειται για εφαρμογή στο συνδικαλιστικό κίνημα του νέου νόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση, του λεγόμενου «νόμου Βρούτση». Πάντως, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ αποδέχτηκαν τον όρο της ΔΑΚΕ, με την πρώτη να δηλώνει ότι συμφωνεί να στηθούν κάλπες μετά το τέλος των Γενικών Συνελεύσεων, ώστε να ψηφίσουν όσοι δεν ήταν παρόντες στη Γενική Συνέλευση, τις δε ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ να θέτουν ως όρο η κάλπη να ενταχθεί στα μέτρα για την στήριξη της απεργίας και να είναι προαιρετική για όσες ΕΛΜΕ το επιθυμούν.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών τονίζει ότι πρέπει να γίνουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ για να αποφασίσει ο κλάδος και από την πλευρά του θα προτείνει συγκεκριμένο απεργιακό πρόγραμμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε γενικές συνελεύσεις την ερχόμενη βδομάδα (2013-08-30 00:00:00.0)
Αποφάσισαν να μην απεργήσουν (2013-05-16 00:00:00.0)
Εισήγηση για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις (2013-05-11 00:00:00.0)
Για τη συζήτηση γύρω από την απεργία στην ΟΛΜΕ (2013-05-03 00:00:00.0)
Αγωνιστικές αποφάσεις στις γενικές συνελεύσεις (1998-05-21 00:00:00.0)
Αύριο η απόφαση για την απεργία (1996-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ