Παρασκευή 3 Μάη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Μοίρασε αρνιά στους εργάτες της «Φίντεξπορτ»

ΠΑΜΕ και συνδικάτα αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες έμπρακτης αλληλεγγύης σε διάφορους χώρους

Πασχαλινό γλέντι στην κατάληψη του εργοστασίου ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι της «Φίντεξπορτ» (φωτ.)
Πασχαλινό γλέντι στην κατάληψη του εργοστασίου ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι της «Φίντεξπορτ» (φωτ.)
Την έμπρακτη αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στους ανέργους και τις οικογένειές τους εκφράζουν και αυτές τις μέρες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με μια σειρά πρωτοβουλίες.

Δίπλα στους εργαζομένους της «Φίντεξπορτ» που εδώ και έξι μήνες βρίσκονται σε κατάληψη του εργοστασίου, διεκδικώντας την επαναλειτουργία του, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και την καταβολή των δεδουλευμένων 14 μηνών, βρέθηκε χτες το μεσημέρι το ΠΑΜΕ. Σε μια κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης, αντιπροσωπεία του με επικεφαλής το Γιώργο Πέρρο, μέλος της Εκτελεστικής του Γραμματείας, μαζί με την Ομοσπονδία εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία, τον Ιματισμό και το Δέρμα (ΟΕΚΙΔΕ), το κλαδικό Συνδικάτο και το εργοστασιακό σωματείο, μοίρασαν στους εργαζόμενους αρνιά για τις γιορτές του Πάσχα. Ακόμα, στο εργοστάσιο βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μεταφέροντας ακόμα μια φορά την ολόπλευρη στήριξη του Κόμματος στους εργάτες και τον αγώνα τους.

Οι εργαζόμενοι της «Φίντεξπορτ» συνεχίζουν την κατάληψη και οι ομάδες περιφρούρησης θα γλεντήσουν την Κυριακή του Πάσχα μαζί με τις οικογένειές τους στο χώρο του εργοστασίου, στο πόστο του αγώνα.

Πρωτοβουλίες σε διάφορους χώρους

Αντίστοιχες προσπάθειες έμπρακτης στήριξης εργαζομένων σχεδιάζονται και σε άλλους χώρους. Ετσι, το ΠΑΜΕ καλεί εργάτες και συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς της ΜΕΒΓΑΛ που συνεχίζουν για 8η μέρα τον αγώνα τους (βλέπε θέμα στη σελ. 13), να βρεθούν στην πύλη του εργοστασίου.

Την προσπάθεια να στηρίξει τις εκατοντάδες οικογένειες των ανέργων του κλάδου, συνεχίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, τα παραρτήματα του οποίου συγκεντρώνουν και μοιράζουν τρόφιμα. Συγκεκριμένα, το παράρτημα του Ιλίου, που κάθε 20 μέρες στηρίζει με τρόφιμα περίπου 110 οικογένειες, πραγματοποιεί σήμερα για τρίτη μέρα διανομή τροφίμων για το πασχαλινό τραπέζι ενώ παράλληλα έχει συγκεντρώσει και ορισμένες λαμπάδες, που μοιράζει στα παιδιά των ανέργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ