Πέμπτη 9 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «PEPSI - COLA»
Αντιδρούν στην εργοδοτική επιθετικότητα

Τρίωρη στάση εργασίας ανά βάρδια (10 π.μ. - 1 μ.μ. και 6 μ.μ. - 9 μ.μ.) πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της «PEPSICΟ» στο εργοστάσιο παραγωγής στα Οινόφυτα. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης από την πλευρά της εργοδοσίας.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία προχωρά σε απολύσεις μέσω «οικειοθελούς αποχώρησης» και στη συνέχεια επαναπροσλαμβάνει ορισμένους απ' όσους έχουν «αποχωρήσει» με εξωτερική σχέση εργασίας, δηλαδή ως εργολάβους. Σύμφωνα με καταγγελίες, πλάτη σε τέτοιες μεθοδεύσεις βάζουν στελέχη της ΠΑΣΚΕ, τα οποία παίρνουν τη διπλή αποζημίωση της «οικειοθελούς» και στη συνέχεια δουλεύουν ως εργολάβοι στο ίδιο τμήμα που εργάζονταν.

Ταυτόχρονα, η εργοδοσία προχώρησε τον προηγούμενο μήνα σε 4ήμερη εκ περιτροπής εργασία, την οποία απέσυρε λόγω του όγκου της παραγωγής για το καλοκαίρι και θα την επανεξετάσει για το Σεπτέμβρη.

Επιπρόσθετα, οι εργαζόμενοι αντιδρούν και στις μειώσεις επιδομάτων που προωθεί η πολυεθνική. Ενδεικτικό της εργοδοτικής επιθετικότητας είναι ότι έστειλε εξώδικο κατά των εργαζομένων απαιτώντας να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, με την αιτιολογία ότι δεν ειδοποίησαν έγκαιρα την εταιρεία για τη χτεσινή στάση εργασίας. Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ