Σάββατο 7 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Αρχισαν τα όργανα»

Με... επεισοδιακό τρόπο άρχισε χτες η εφαρμογή της απόφασης από την Επιτροπή Εφέσεων, που κήρυξε έκπτωτο τον Β. Μητρόπουλο. Ο Πανιώνιος (έχοντας έννομο συμφέρον) διά του νομικού του συμβούλου, Π. Καϊμακάμη, έστειλε εξώδικο στην ΕΠΑΕ και τον Α' αντιπρόεδρό της, Αρ. Καμάρα.

Τους επισημαίνει πώς η έκπτωση Μητρόπουλου είναι αυτοδίκαιη, σύμφωνα με συνδυασμένη εφαρμογή άρθρων του καταστατικού της ΕΠΑΕ και του νόμου 2725/99. Καλεί, λοιπόν, τον Αρ. Καμάρα ν' αναλάβει χρέη προέδρου και την ΕΠΑΕ να προβεί στις νόμιμες ενέργειες. Οι «κυανέρυθροι» τονίζουν πως αν αυτά δε συμβούν θα «προβούμε σ' όλες τις νόμιμες ενέργειες και διαδικασίες».

Λίγο αργότερα, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος, Α. Μπέος και φίλαθλοι, πήγαν στην ΕΠΑΕ και απαίτησαν την απομάκρυνση του Β. Μητρόπουλου (ο οποίος έλειπε). «Υπάρχει απόφαση που ούτε ο πρωθυπουργός μπορεί να αναιρέσει. Δεν υπάρχει Μητρόπουλος πρόεδρος. Εχει εκπέσει. Ο νόμος θα εφαρμοστεί και όποιος δεν τον ακολουθήσει θα υποστεί τις νόμιμες συνέπειες», ανέφερε ο κ. Μπέος. Μάλιστα, κατέστησε υπεύθυνο το γ.γ. της ΕΠΑΕ, Μπ. Παυλόπουλο, γιατί «κάθε ενέργεια με την υπογραφή ή εντολή Μητρόπουλου είναι άκυρη». «Μαζέψτε τα προσωπικά αντικείμενα του υπόδικου» κατέληξε.

Ο Β. Μητρόπουλος ενημερώθηκε και από κει που ήταν κάλεσε την άμεση δράση, γιατί ισχυρίστηκε πώς γίνονταν σοβαρά επεισόδια στην ΕΠΑΕ. Εφτασαν αστυνομικοί, άνδρες της ασφάλειας και στελέχη της προσωπικής ασφάλειας του (πάντα απόντος) Β. Μητρόπουλου. Μετά από συζητήσεις, διαβουλεύσεις και χιουμοριστικούς διαλόγους («τι θέλετε παιδιά, καφέ πίνουμε») άπαντες αποχώρησαν.

  • Καταγγελία στον αθλητικό δικαστή για τον Β. Μητρόπουλο έκανε χτες η ΠΑΕ Πανιώνιος. Βάσει δημοσιευμάτων και μαρτυριών αναφέρεται σε «πειθαρχικώς ελεγκτέα συμπεριφορά του Β. Μητρόπουλου σε βάρος της Επιτροπής Εφέσεων» και ζήτησε του αθλητικού δικαστή, βάσει του άρθρου 30, να επιληφθεί.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ