Κυριακή 12 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
φωτό 1

Στη μνήμη της αγαπημένης συζύγου και μητέρας ΣΟΦΙΑΣ ΣΦΑΝΤΟΥ, η οικογένειά της προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 3.000 ευρώ, μέσω της ΤΟ ΕΒΕ Αττικής του Κόμματος.

* Κουράγιο και δύναμη ευχόμαστε στο σ/φό μας Σφάντο Νίκο και στον πατέρα του Ηλία για την απώλεια της μητέρας και συζύγου του, όπως και σε όλη την οικογένειά τους.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 250 ευρώ.

ΤΟ ΕΒΕ της ΚΟΑ

***

φωτό 2 (1 σε χαρτί)

Στη μνήμη των συντρόφων μας, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΒΟΥΛΑΣ ΒΑΖΟΥΡΑ, οι οποίοι αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για το σοσιαλισμό, τα μέλη της ΚΟΒ Θησείου προσφέρουν 165 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

φωτό

Στις 24 Μάρτη 2013, «έφυγε» από τη ζωή η συντρόφισσα ΝΟΤΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ. Στις 19 Μάη, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.15 π.μ., στην εκκλησία του νεκροταφείου Καισαριανής, τελείται το 40ήμερο μνημόσυνό της.

Στη μνήμη της, η οικογένειά της προσφέρει 200 ευρώ προς τιμή του Κόμματος, του ΚΚΕ, για το οποίο η εκλιπούσα αγωνίστηκε όλη της τη ζωή!

***

φωτο 1

Στην άσβεστη μνήμη του κομμουνιστή αγωνιστή και συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ, που και με τους δικούς του αγώνες, έβαλε το λιθαράκι ως ιερή παρακαταθήκη για ένα καλύτερο και περήφανο μέλλον των μελλοντικών γενιών, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Φρυγίας, το 200 ευρώ στο Κόμμα μας, το κόμμα της εργατικής τάξης, το τιμημένο ΚΚΕ, αντί μνημοσύνου.

ΒΑΖΟΥΡΑ ΒΟΥΛΑ
ΒΑΖΟΥΡΑ ΒΟΥΛΑ
Η σύντροφος & σύζυγός του Εφη και τα παιδιά Μαριάννα και Δήμητρα

***

φωτό 1

Το 1943, οι Γερμανοί έκαψαν το χωριό μας, Μενδενίτσα (Βοδονίτσα) Λοκρίδας, όπου ήταν έδρα Τάγματος του ΕΛΑΣ. Εκαψαν το σπίτι μας. Ο μεγάλος αδερφός και θείος, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ - ΧΡΥΣΙΚΟΣ (φωτ.), το 1941 έκρυβε ομάδα Εγγλέζων στο βουνό. Μαζί τους πήγε στη Μέση Ανατολή, υπηρέτησε στο Ελληνικό Σώμα. Και με το κίνημα κλείστηκε στο σύρμα. Γύρισε με την απελευθέρωση. Μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν δραστήριος αντιστασιακός και στέλεχος του ΚΚΕ στον Πειραιά. Αλλά και όλη η οικογένειά μας δόθηκε και θυσιάστηκε στον αγώνα. Ο πατέρας και παππούς, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, ΕΑΜίτης, εκτελέστηκε εν ψυχρώ, το 1948, έξω από το χωριό από χωροφύλακες και παρακρατικούς. Η μάνα και γιαγιά, ΦΩΤΕΙΝΗ, υπηρέτησε στον ΔΣΕ, στον Παρνασσό και την Γκιώνα, σε βοηθητικές υπηρεσίες και πιάστηκε το 1949. Ο αδελφός και θείος, ΘΟΔΩΡΗΣ, ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και πολιτοφύλακας στον ΔΣΕ, πιάστηκε και εκτελέστηκε. Ο αδελφός και θείος ΚΩΣΤΑΣ, μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε στην Γκιώνα σε μάχη το 1948.

Στη μνήμη τους, με την ευκαιρία της Αντιφασιστικής Νίκης, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» 60 ευρώ.

Νίκος Παναγιώτου και τα παιδιά του

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του κομμουνιστή ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΤΛΗ, που συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατό του, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ.


ΝΟΤΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΝΟΤΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΛΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΛΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ

ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΣΦΑΝΤΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΣΦΑΝΤΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ