Κυριακή 8 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Εκδηλώσεων
ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
«Μπουκέτα της Ανοιξης»

Με «Μπουκέτα της Ανοιξης» υποδέχτηκε την πρώτη άνοιξη του αιώνα και τον Απρίλη η αίθουσα «ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ» (Ρίζου και Νικαίας 10, πλ. Βικτωρίας). Πρόκειται για την ατομική έκθεση της Λουκίας Βαρλάμου, μιας δημιουργού που με ευαισθησία και γνώση κινείται στο χώρο της μουσικής, της ποίησης και των εικαστικών τεχνών. Μπουκέτα και στεφάνια από πορσελάνη και ημιπολύτιμους λίθους, αλλά και συνθέσεις από πέταλα λουλουδιών, περιμένουν τους επισκέπτες, γοητεύοντάς τους με τη φρεσκάδα και την ελευθερία τους.

Είναι η τρίτη εικαστική παρουσίαση της Λ. Βαρλάμου. Προηγήθηκε η έκθεση στην γκαλερί «έκφραση» το 1995 και στο Βραχάτι της Κορινθίας τα Χριστούγεννα του 1998. Με άνεση δεξιοτεχνίας και ορίζοντας το υλικό της, η Λ. Βαρλάμου συνεχίζει την εικαστική της πορεία. Στις νέες της συνθέσεις έχει προσθέσει μαργαριτάρια, κεχριμπάρια, κρύσταλλα Σβαρόφσκι, δηλωτικά της πρωινής δροσιάς, αιματίτες, φυσητό γυαλί, γυαλί μουράνο, αλλά και κάποιους αγαπημένους της καρπούς (κάστανα, στάχια).

Οπως η ίδια σημειώνει, «από την αρχαιότητα οι Ελληνες χιλιοτραγούδησαν τη φύση, τη ζωγράφισαν στα κεραμικά τους, στόλισαν με μοτίβα της τις υπέροχες ενδυμασίες τους, ύφαναν ανθισμένα κλαδιά στα τραπεζομάντιλα, έπλεκαν στεφάνια για το καλωσόρισμα της Ανοιξης και για κάθε χαρά... Πάντοτε μου άρεσε να περπατώ στην εξοχή και να παρατηρώ τ' αγρολούλουδα. Εβλεπα στα σχήματα και τα χρώματά τους όλη την ομορφιά της ζωής. Η κάθε ώρα της ημέρας τα προικίζει με τις δικές της χάρες. Η αυγή με τα δροσερά διαμαντικά της, το μεσημέρι με το αστραφτερό του φως και το σούρουπο με τ' ακριβά του αρώματα! Σκέφτηκα ότι είναι βλασφημία να θέλω εγώ να δημιουργώ, όταν υπάρχει ζωντανή τελειότητα μπροστά μου. Πιστεύω ότι θα μου συγχωρήσουν τις ατέλειες, όπως κάνουν οι πραγματικοί φίλοι... Προσπάθησα να φτιάξω μπουκέτα τους από πορσελάνη και ημιπολύτιμους λίθους και συνθέσεις από πέταλά τους». Η έκθεση θα διαρκέσει έως 20 του Απρίλη και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν σε μία μητέρα που υποφέρει από σκλήρυνση κατά πλάκας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ