Τρίτη 14 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Καμιά έκπληξη

Στην παράταση (και με την καθοριστική συμβολή των διαιτητών) κρίθηκε ο τελικός του Κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Αστέρα Τρίπολης με 3-1 (42' Φουστέρ, 98' Τζιμπούρ, 119' Αμπντούν πεν. - 14' Ράγιος) αλλά το αποτέλεσμα και η κατάκτηση του 26ου τίτλου πέρασαν (για υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους) στο περιθώριο. Τα όσα έγιναν (και) στο ΟΑΚΑ, καθρεπτίζουν τις «αρχές» και το ποιόν του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου.

Χαρακτηριστικό, των δρώμενων, πως μεγάλη μερίδα των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων αποχώρησε πριν την απονομή. Επίσης οι αντιδράσεις τους (ακόμα και σε ιστοσελίδες φίλα προσκείμενες στους νταμπλούχους) για τη στάση όσων (ιδιοκτήτη, διοικούντων, υπαλλήλων τους στην ΠΑΕ Ολυμπιακός) στρουθοκαμήλισαν...

Ενδεικτικά θα παραθέσουμε πέντε από τις κραυγαλέες περιπτώσεις μη εφαρμογής των κανονισμών. Ο διαιτητής Γιάχος δεν απέβαλε τον Χολέμπας (29'), όταν μπροστά του επιχείρησε να χτυπήσει τον Κοντοέ και τον Ντε Μπλάσις (107') για επικίνδυνο παίξιμο στον Αμπντούν. Στην εξόφθαλμη απόκρουση του Μανιάτη με το χέρι πάνω στη γραμμή (68'), δεν καταλόγισε - και με υπόδειξη του επιπρόσθετου διαιτητή Τριτσώνη - πέναλτι (επέφερε και αποβολή). Στη συνέχεια αντί για κόρνερ, έδειξαν άουτ... Στις συμπλοκές παικτών (μετά το 3ο γκολ) αποβλήθηκαν μόνο οι Μοντέστο, Περόνε και όχι 3-4 ακόμα, όπως επέβαλε η στάση τους (άραγε μαζί τους, θ' ασχοληθεί η ΕΠΟ;).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ