Τρίτη 14 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Κρατήθηκε στην κορυφή

Πρωταθλητής Ευρώπης για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός

Eurokinissi

Πριν από περίπου ένα χρόνο ήταν η ΤΣΣΚΑ και το -19 (η διαφορά που έπρεπε να καλύψει). Φέτος ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης και το -17. Κανένα πρόβλημα για τον Ολυμπιακό. Με μια ακόμα ανατροπή, διατηρήθηκε στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Επικράτησε με 100-88 στον τελικό της Ευρωλίγκας και κατέκτησε για τρίτη φορά στην ιστορία του τον τίτλο. Ο οποίος φέρνει μαζί του και σημαντικές διακρίσεις.

Ο Ολυμπιακός έγινε η τρίτη ομάδα που καταφέρνει να κρατήσει τα σκήπτρα στη διοργάνωση, από την καθιέρωση των φάιναλ φορ, μετά τη Γιουγκοπλάστικα (3 φορες) και τη Μακάμπι Τελ Αβιβ (2 φορες). Ο Γ. Μπαρτζώκας, έγινε ο πρώτος Ελληνας τεχνικός που κατακτά το τρόπαιο. Οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν η τρίτη ομάδα (μετά τις Σπάρτακ Μπρνο, Μάκαμπι Τελ Αβιβ) στην ιστορία της διοργάνωσης που φθάνει τους 100 ποντους σε τελικό.

Το... γνωστό σενάριο

Παράδοση τείνει να γίνει για τον Ολυμπιακό το γεγονός να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο σε κρίσιμα παιχνίδια μέχρι να ξυπνήσει και να αλλάξει υπέρ του τα δεδομένα. Οι Πειραιώτες με το μυαλό στη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ και αρκετά αγχωμένοι... δεν μπήκαν στο πρώτο δεκάλεπτο.

Η Ρεάλ, το εκμεταλλεύτηκε και με «εκκωφαντική» ευστοχία από την περιφέρεια (5/7τριποντα, 11/15) έφθασε στο 27-10. Η βελτίωση της άμυνας από πλευράς Ολυμπιακού, ο έλεγχος των ριμπάουντ και ο περιορισμός των Ρουντι Φερνάντεθ - Ροντρίγκεζ στη δεύτερη περίοδο, του έδωσε το δικαίωμα να επανέλθει στο ημίχρονο (41-37).

Το επιθετικό ξύπνημα του Σπανούλη στην επανάληψη (απόντας στο Α', 20 π. στο Β'), ξανά η επιβλητική παρουσία του Χάιντς, οι πολυτίμες βοήθειες των Σλούκα, Λο, συνέθεσαν το επιθετικό κρεσέντο (90 πόντους σε 30 λεπτά), για τον Ολυμπιακό, στα δύο επόμενα δεκάλεπτα και τον οδήγησαν στην νίκη.

Ολυμπιακός: Χάινς 12, Λο 20(1), Αντιτς 10(1), Σπανούλης 22(5), Περπέρογλου 10(2), Σερμαντίνι 3, Σλούκας 11, Πάουελ 2, Πρίντεζης 5, Παπανικολάου 5, Κατσίβελης.

Ρεάλ Μαδρίτης: Ντρέιπερ, Ρούντι Φερνάντεθ 21(3), Σουάρεθ 5, Ρέγιες 4, Μίροτιτς 7(1), Ροντρίγκεθ 17, Μπέγκιτς 6, Κάρολ 5(1), Γιουλ 14(4), Σλότερ 9.

  • Την τρίτη θέση πήρε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που στο μικρό τελικό επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 74-73.
  • Η κατάκτηση γιορτάστηκε δεόντως χθες (με την επιστροφή), στο αεροδρόμιο, στη διαδρομή (προς) και στο ΣΕΦ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ