Τρίτη 14 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
Παράταση ξεπουλήματος

Παρατείνεται μέχρι τις 31 του Μάη η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ιδιώτες για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Η αρχική καταληκτική ημερομηνία είχε οριστεί για τη 17η Μάη, όμως, όπως λέει το ΤΑΙΠΕΔ, «πρόσθετες διευκρινίσεις» που ζήτησαν οι «ενδιαφερόμενοι» για τη διαγωνιστική διαδικασία επέβαλλαν την παράτασή της.

Καταρχήν η διαγωνιστική διαδικασία για την παραχώρηση με σύμβαση μακράς διάρκειας (30 έτη + 10) αφορά στα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ακτίου, Καβάλας και Χανίων, στα οποία μπορεί να προστεθούν κα τα αεροδρόμια Αλεξανδρούπολης, Καλαμάτας, Νέας Αγχιάλου και Αράξου. Η συγκυβέρνηση αισιοδοξεί όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία για την παραχώρηση - «πακέτο» όλων των παραπάνω αεροδρομίων να συνεχίσει με τη δεύτερη ομάδα, στην οποία περιλαμβάνονται τα αεροδρόμια σε Ρόδο, Κω, Σαντορίνη, Μύκονο, Μυτιλήνη, Σκιάθο και Σάμο, στα οποία επίσης μπορεί να προστεθούν και αυτά σε Λήμνο, Χίο και Κάρπαθο.

Πάντως, απ' όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να υπάρχει «ζωηρό» ενδιαφέρον από ιδιώτες για το σχετικό διαγωνισμό μιας και βασική επιδίωξη του όποιου «επενδυτή» είναι να αποκτήσει μόνο τα αεροδρόμια εκείνα που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση, αξιώνοντας επιπλέον την υπολειτουργία - αν όχι το κλείσιμο - όσων θα θεωρούσε ανταγωνιστικά για την «επένδυσή» του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ