Τρίτη 14 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη αργία

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις σε ολόκληρη τη χώρα

Σε αγώνα για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας και κατάργηση όλων των νόμων και διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, καλούν εργατικά σωματεία και σύλλογοι των αυτοαπασχολούμενων, στη Θεσσαλονίκη.

Με κοινή ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν: «Η τρικομματική κυβέρνηση, οι μεγαλέμποροι, οι πολυεθνικές, τα μονοπώλια θέλουν να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία. Η νομοθετική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου στο εμπόριο».

Προειδοποιούν ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές: «Θα οδηγήσει ακόμα περισσότερους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς στην ανεργία, και στις μεγάλες εταιρείες θα αυξήσει την ένταση της εκμετάλλευσης στους εργαζόμενους. Ανοίγει το δρόμο για την 7ήμερη εβδομαδιαία εργασία σε όλους τους κλάδους και για όλους τους εργαζόμενους».

Καλούν σε αγώνα για:

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των κλαδικών Συμβάσεων.
  • Επαναφορά της κλαδικής Σύμβασης για το εμπόριο στα 918 ευρώ μεικτά για όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία ως βάση για την υπογραφή νέας κλαδικής Σύμβασης.

Την ανακοίνωση υπογράφουν: Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργαζομένων στις Εργολαβίες Καθαριότητας και Φύλαξης Κεντρικής Μακεδονίας, Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση «s/m Αρβανιτίδης», Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση ΝΟΤΟΣ Θεσσαλονίκης, Παράρτημα Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Μαρινόπουλος - Καρφούρ, Παράρτημα Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην praktiker hellas, Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης.

Αγωνιστικό κάλεσμα

Κάλεσμα στους εμποροϋπαλλήλους, όλους τους ιδιωτικούς υπάλληλους να ενισχύσουν, να δυναμώσουν, να μαζικοποιήσουν το κλαδικό τους σωματείο, για να δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς, η συγκέντρωση δυνάμεων, απευθύνουν μια σειρά από κλαδικά σωματεία του εμπορίου και των υπηρεσιών μπροστά στην προωθούμενη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Την κοινή ανακοίνωση υπογράφουν τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων: Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η ΕΝΩΣΗ», Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσπρωτίας, Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Αρτας.

Τα σωματεία στέλνουν μήνυμα σε κυβέρνηση και πολυεθνικές ότι θα δώσουν τη μάχη ενάντια σε κάθε προσπάθεια αλλαγής του ωραρίου εργασίας και κατάργηση της αργίας της Κυριακής. «Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε τη μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε να καθορίζουν και τη ζωή μας», υπογραμμίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ