Τετάρτη 15 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τους εργαζόμενους στο ΙΓΜΕ

Στη Βουλή σήμερα και η τροπολογία που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για τη διασφάλιση του εργασιακού τους καθεστώτος

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα συναντηθεί σήμερα, Τετάρτη, στις 1.30 μ.μ. με αντιπροσωπεία της διοίκησης του Συνδικάτου Εργαζομένων στο ΙΓΜΕ, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.

Με βάση το σχεδιασμό για τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις Οργανισμών του Δημοσίου, το ΙΓΜΕ απορροφήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης. Η εξέλιξη αυτή συνεπάγεται τη συρρίκνωση του προσωπικού υποστήριξης (εργαστηρίων, διοικητικών κ.λπ.) και των κεντρικών - αποκεντρωμένων υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο σημαντικά ερευνητικά προγράμματα για τη χώρα.

Επιπλέον, με το νόμο 4024/2011 τέθηκαν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας και προσυνταξιοδοτικό καθεστώς εργαζόμενοι του πρώην ΙΓΜΕ. Με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τίτλο «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων», η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ζητάει να εξασφαλιστεί το εργασιακό καθεστώς για το πάσης φύσης επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό στο ΙΓΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ζητάει «οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ, τους οποίους καταλάμβαναν οι διατάξεις του άρθρου 3 παράγραφος 7 του νόμου 4024/2001 και για τους οποίους μέχρι την 31/12/2011 δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, θεωρείται ότι ουδέποτε λύθηκαν και παραμένουν σε ισχύ». Το νομοσχέδιο και η σχετική τροπολογία αναμένεται να συζητηθούν σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ