Τετάρτη 15 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΗ
Να πάρουν απάντηση όσοι θέλουν να σφάξουν Μισθούς και Συμβάσεις

Κόντρα σε εκβιασμούς και αυταπάτες, να «ανεβάσουμε» αποφασιστικά τους ρυθμούς των ετοιμασιών, σε όλους τους κλάδους

Με οργάνωση και σχέδιο δράσης ενάντια στους εκβιασμούς και τις αυταπάτες που «μοιράζουν» εργοδότες και εργατοπατέρες, πρέπει να οργανωθεί η μάχη της υπεράσπισης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε κάθε χώρο δουλειάς, να εξασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 23 Μάη. Η επιτυχία των συλλαλητηρίων αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία δεδομένου ότι, όπως φάνηκε και χτες, οι «εταίροι» θα κλιμακώσουν την επίθεσή τους ενάντια στις ΣΣΕ στο βωμό της «ανταγωνιστικότητας» και της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Χτες στη διευρυμένη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής αποφάσισε τη συμμετοχή του κλάδου στο συλλαλητήριο στις 23 Μάη. Για την οργάνωση της συμμετοχής του κλάδου, το κλαδικό και τα επιχειρησιακά σωματεία καλούνται να αξιοποιήσουν την 3ωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, αύριο Πέμπτη, με γενικές συνελεύσεις, περιοδείες, συσκέψεις στους χώρους δουλειάς για το συλλαλητήριο. Ταυτόχρονα, όπως συζητήθηκε, μπροστά στο συλλαλητήριο να αξιοποιηθούν και τα θετικά συμπεράσματα που υπάρχουν από χώρους δουλειάς κυρίως για το πώς έδωσαν τη μάχη σε προηγούμενους καθοριστικούς αγωνιστικούς σταθμούς και πώς σχεδίασαν τη δουλειά τους (π.χ. κέτερινγκ «Νιούρεστ» στο Αεροδρόμιο όπου οι εργαζόμενοι συμμετείχαν καθολικά στην Πρωτομαγιάτικη απεργία).

Ταυτόχρονα, όπως υπογραμμίστηκε στη συνεδρίαση, ενταγμένη στη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου είναι και η εκδήλωση - συζήτηση που οργανώνει η Επιτροπή Νέων του Συνδικάτου στις 19 του Μάη, στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία του συνδικάτου με θέμα: «Πρακτική άσκηση: συνθήκες, δικαιώματα και κοινή δράση σπουδαστών και εργαζομένων». Παράλληλα, στη συνεδρίαση αποφασίστηκε πρόγραμμα περιοδειών σε όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας.

Παράσταση σήμερα στη Λάρισα

Πανεργατική συγκέντρωση για τις Συλλογικές Συμβάσεις οργανώνει και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), την Τετάρτη 22 Μάη, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπως ανακοινώθηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου. Αύριο, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, το ΔΣ του ΕΚΛ και συνδικαλιστές από σωματεία του, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Συνδέσμου Θεσσαλών Βιομηχάνων.

Τη δράση τους για τα συλλαλητήρια σχεδιάζουν και άλλα συνδικάτα:

  • Σήμερα: Σε σύσκεψη για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου στις 23 Μάη για τις ΣΣΕ και το Ασφαλιστικό καλεί τα Σωματεία του κλάδου στην Αττική το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, στις 7 μ.μ. στα γραφεία του συνδικάτου (Χαλκοκονδύλη 56).
  • Αύριο Πέμπτη:

-- Σύσκεψη για την εκτίμηση της Πρωτομαγιάτικης απεργίας, την οργάνωση του αγώνα για την ΕΓΣΣΕ και την εκλογή νέας Γραμματείας, διοργανώνει η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΕΣΠΕΡΙΑ».

-- Το Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων κλωστοϋφαντουργίας - ιματισμού - δέρματος νομού Αττικής καλεί σε γενική συνέλευση στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου 48Β και Μάρνης, 2ος όροφος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ