Τετάρτη 15 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ
Οκτάμηνη διαγραφή συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ

Σε 8μηνη διαγραφή από μέλος της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Εύβοιας του δημοσιογράφου, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, Θανάση Βογιατζή, προχώρησε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενωσης. Η διαγραφή του έγινε επειδή ...υιοθέτησε και διακίνησε στα ΜΜΕ ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, η οποία αναφερόταν σε συγκεκριμένη δημοσιογράφο που, στο πλαίσιο επίθεσης στον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, είχε ζητήσει ακόμα και «την επέμβαση του εισαγγελέα και την σύλληψη συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ». Επίσης, όπως αναφέρεται και στο σκεπτικό της διαγραφής, επειδή «μιλά για «ιδεολογική - πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη», με χαρακτηρισμούς, τόσο κατά του Πειθαρχικού Συμβουλίου όσο και κατά της Διοίκησης της Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε.Ε...»

Οπως επισημαίνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο χώρο των ΜΜΕ, που ζητούν να παρθεί πίσω η απόφαση της διαγραφής, πρόκειται για πολιτική - συνδικαλιστική δίωξη με στόχο να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς που δεν είναι άλλοι παρά η φίμωση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και η βίαιη καταστολή κάθε φωνής που αντιστέκεται στην επίθεση που δέχεται ο κλάδος, μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους, από την πολιτική κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης - ΔΝΤ - εργοδοτών.

Αρχικά, ο Θ. Βογιατζής κλήθηκε να «παρέχει διευκρινίσεις» γιατί υιοθέτησε τη σχετική επιστολή του ΠΑΜΕ και την έστειλε στα μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε.Ε. μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπροστά σε αυτήν την πρόκληση, που, ουσιαστικά, αντιμετωπίζει ως «ιδιώνυμο αδίκημα» την υιοθέτηση των θέσεων και απόψεων και τη δράση του ΠΑΜΕ, συνδικαλιστές και σωματεία από διάφορους χώρους οργάνωσαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Πειθαρχικό ζητώντας να παρθεί πίσω η απαράδεκτη κλήση.

Αντ' αυτού, το Πειθαρχικό κάλεσε το δημοσιογράφο να απολογηθεί και γιατί κατήγγειλε τη συγκεκριμένη ενέργεια ως απαράδεκτη, προχωρώντας στη συνέχεια στη διαγραφή του.

Να σημειώσουμε ότι την παράσταση διαμαρτυρίας των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, είχε καταγγείλει στο Πειθαρχικό η δημοσιογράφος που, με τα δημοσιεύματά της, καταφέρονταν ενάντια στους εργαζόμενους του ΟΤΑ. Στην επιστολή της, φανερώνοντας το αντιΠΑΜΕ και αντιΚΚΕ πάθος της, σημείωνε: «... η Ενωση συντακτών και τα όργανά της δεν μπορούν να συνομιλούν για εσωτερικές τους υποθέσεις με εκπροσώπους των σωματείων Μετάλλου και συνταξιούχων του ΙΚΑ, όπως συνέβη στις 7 Μαρτίου του 2013. Η αποδοχή της παρουσίας τους στη σύσκεψη του Πειθαρχικού με την ομπρέλα του κομματικού του βραχίονα ξεπερνά τους κανόνες της ευγένειας. Δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορούν να γίνουν ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές...».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βιβλιοπαρουσίαση (2021-11-19 00:00:00.0)
Ζητά διευκρινίσεις για ...υιοθέτηση επιστολής του ΠΑΜΕ (2013-03-12 00:00:00.0)
Μεθοδευμένη πολιτική δίωξη δημοσιογράφου (2011-02-02 00:00:00.0)
Δίωξη δημοσιογράφου (2011-01-25 00:00:00.0)
Οριστική διαγραφή για τη νοθεία στις εκλογές (1997-03-20 00:00:00.0)
Αναπάντητα τα ερωτηματικά (1996-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ