Τετάρτη 22 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Παρέμβαση για απολυμένους - άνεργους κλωστοϋφαντουργούς

Tραγική είναι η κατάσταση απολυμένων - ανέργων κλωστοϋφαντουργών από τη Νάουσα, την Πέλλα, τον Εβρο και την Πρέβεζα, από τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης, από τα Μεταλλεία Κασσάνδρας και από τα Συνεταιριστικά Λιπάσματα Δραπετσώνας, που ήταν ενταγμένοι σε Προγράμματα Ειδικής Επιδότησης Ανεργίας. Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Θ. Κωνσταντινίδης καταγγέλλοντας ότι με την ψήφιση τού μεσοπρόθεσμου, καταργήθηκε βίαια η ειδική επιδότησή τους, ενώ διευκρινιστική εγκύκλιος του ΙΚΑ χαρακτήρισε ως πλασματικό το χρόνο της επιδότησης και αρκετοί από αυτούς στερούνται του δικαιώματος συνταξιοδοτήσεως.

Ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος, παρουσίασε ως ...προνομιούχους τους άνεργους που είχαν ενταχθεί στα ειδικά προγράμματα επιδότησης, λέγοντας πως, από τη μια, είναι η συγκεκριμένη κατηγορία της ειδικής επιδότησης και, από την άλλη, «οι κοινοί θνητοί στο γνωστό επίδομα ανεργίας».

Ξεκαθάρισε πως ο χρόνος θα παραμείνει πλασματικός, ωστόσο δήλωσε πως το υπουργείο Εργασίας εξετάζει «πολλά σενάρια» προκειμένου να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν οι συγκεκριμένοι άνεργοι.

«Διαπράξατε ατόπημα», απάντησε στον υφυπουργό ο Θ. Κωνσταντινίδης, τονίζοντας ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν είχαν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε πρόγραμμα ανεργίας και ότι η τραγική κατάσταση στην οποία βρέθηκαν ήταν αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών και των ληστρικών παρεμβάσεων της εργοδοσίας. Σημείωσε πως η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος από την κυβέρνηση έχει μικρό οικονομικό κόστος αλλά η κυβέρνηση το αρνείται με την επίκληση νόμων και κανονισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ