Τετάρτη 22 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΦΑΓΕ»
Σε 48ωρη απεργία από χτες

Απαντούν στην εκ περιτροπής εργασία. Σήμερα προχωρούν σε γενική συνέλευση στις 11 π.μ.

Από προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΦΑΓΕ
Από προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΦΑΓΕ
Με 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που ξεκίνησαν χτες απαντούν οι εργάτες της ΦΑΓΕ στην εργοδοτική επιθετικότητα όπως εκφράστηκε με την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουν οι εργαζόμενοι στις αποθήκες με εκ περιτροπής 4ήμερο. Με την προχτεσινή Γενική τους Συνέλευση, οι εργάτες της ΦΑΓΕ αποφάσισαν να μη δεχτούν καμιά υποχώρηση στα δικαιώματά τους και να προχωρήσουν σε απεργία.

Από χτες τα ξημερώματα, οι εργάτες της ΦΑΓΕ βρέθηκαν οι ίδιοι στην περιφρούρηση του αγώνα τους. Δε δούλεψε καμιά μηχανή. Με ενότητα, συσπειρωμένοι στο ταξικό τους Σωματείο, απαίτησαν να μην καταργηθούν οι κλαδικές και ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις, να μην εφαρμοσθεί η εκ περιτροπής εργασία και οποιοδήποτε άλλο αντεργατικό σχέδιο έχει «στα συρτάρια» η εργοδοσία, να διατηρηθεί το 5ήμερο, 8ωρο, 40ωρο σε όλα τα εργοστάσια της ΦΑΓΕ και να υπογραφεί επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, που η εργοδοσία ετοιμάζει αυτές τις αντεργατικές ανατροπές, η παράταξη της μειοψηφίας «Ανεξάρτητο Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΓΕ», πρότεινε στη Γενική Συνέλευση να προτείνουν οι εργαζόμενοι στην εργοδοσία μείωση μισθών σε όλους τους εργαζόμενους δήθεν για να αποτραπεί η εκ περιτροπής! Με αυτόν τον τρόπο, στην πράξη, βάζει πλάτη στους εργοδοτικούς σχεδιασμούς για χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων. Η συνέλευση απέρριψε αυτήν την πρόταση.

Σήμερα, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε νέα γενική συνέλευση, στις 11 π. μ., ενώ απαιτούν άμεση συνάντηση με την εργοδοσία.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων της ΦΑΓΕ, τονίζει: «Μόνο η ενότητα και η αλληλεγγύη των εργαζομένων μπορούν να πετύχουν να σπάσουν την αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας, η οποία θα προσπαθήσει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να τους πιέσει με τους γνωστούς "τρόπους" (τηλέφωνα, απειλές κλπ.). Να μην υποκύψει κανένας εργαζόμενος στην εργοδοτική τρομοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ