Πέμπτη 23 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ
Δίνουν ταξική απάντηση!

Από κινητοποίηση των έκτακτων αρχαιολόγων πέρσι το Μάρτη

Eurokinissi

Από κινητοποίηση των έκτακτων αρχαιολόγων πέρσι το Μάρτη
Με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα διαδηλώνουν σήμερα οι έκτακτοι αρχαιολόγοι συμμετέχοντας ενεργά, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του σωματείου τους, του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης, «στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν σε όλη τη χώρα τα ταξικά σωματεία, οι ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ».

«Μαζικά και μαχητικά συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και συντασσόμαστε με όσους εργαζόμενους παλεύουν για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Δεν το βάζουμε κάτω. Αποφασιστικά υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας» σημειώνει ο ΣΕΚΑ και συνεχίζει: «H ΓΣΕΕ, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον προδοτικό της ρόλο, υπέγραψε την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2013, η οποία αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα στα συμφέροντα και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, καθώς στην πράξη, η ΓΣΕΕ με την υπογραφή της, αποδέχτηκε τη μείωση του κατώτερου μισθού από τα 751 ευρώ στα 586 ευρώ μεικτά και για τους νέους στα 511 ευρώ μεικτά, όπως και το πάγωμα των τριετιών, που επέβαλε η κυβέρνηση πριν από 15 μήνες.

Με την υπογραφή της έδωσε πολιτική νομιμοποίηση στις αντεργατικές ανατροπές και αναγόρευσε την κυβέρνηση ως τον απόλυτο ρυθμιστή των ΣΣΕ. Ζητάει από τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι, να μη διεκδικήσουν τίποτα. Να αποδεχτούν μοιρολατρικά τις μειώσεις των μισθών και τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών. Ολα στο όνομα του "εφικτού" και της ανταγωνιστικότητας.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουμε τη δική μας απάντηση σε αυτό το καθεστώς σύγχρονης δουλείας που θέλουν να επιβάλλουν η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Να απαντήσουμε με οργάνωση, αλληλεγγύη και δυνάμωμα της ταξικής πάλης κατά κλάδο και τόπο δουλειάς.

Η υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων πρέπει να γίνει και θα γίνει η αφετηρία για μεγαλύτερη συμμετοχή εργαζομένων στην ταξική πάλη. Ξεμπερδεύουμε με τις αυταπάτες, το φόβο και τη λογική της ανάθεσης. Αναλαμβάνουμε τη διεκδίκηση και την ικανοποίηση των αναγκών μας. Οργανώνουμε την πάλη μας.

Συσπειρωνόμαστε πιο μαζικά και ενεργά στο σωματείο μας, στο Σ.ΕΚ.Α».

Στη Αθήνα η προσυγκέντρωση των εκτάκτων αρχαιολόγων είναι στην πλατεία Κάνιγγος (6.30 μ.μ.), όπου με το πανό τους θα πορευτούν στην Ομόνοια για το συλλαλητήριο στις 7 μμ.

Στη Θεσσαλονίκη το πανό του ΣΕΚΑ θα είναι στις 6.30 μ.μ., στο Μπέη Χαμάμ, για να μετάσχουν στη συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου στις 7 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ