Πέμπτη 23 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Σήμερα πραγματοποιείται το Συνέδριο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής και η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ δήλωσε ότι δεν θα πάει γιατί έχουν προσκαλέσει και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, ενέργεια που όπως διατείνεται προωθεί «το διαχωρισμό των εργαζομένων...»! Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής σχολιάζοντας σε ανακοίνωσή του την επιχειρηματολογία της ΠΟΕ ΟΤΑ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ποιος διασπά και διαχωρίζει τους εργαζόμενους στον κλάδο; Ποιος πέταξε έξω από το συνέδριο 18 σωματεία που εκπροσωπούσαν χιλιάδες εργαζόμενους και τα 13 από αυτά είναι στην Αττική; (...) Η άρνησή της αποτελεί συνέχεια της διάσπασης των εργαζομένων στους Δήμους, σαφή προσπάθεια να μην ακουστεί η φωνή του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, η οποία είναι ριζικά αντίθετη από αυτήν της ΠΟΕ ΟΤΑ. Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής πρεσβεύει τη γραμμή της ταξικής ενότητας και σύγκρουσης με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. (...) Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, για να γνωρίζουν αυτοί οι κύριοι, διεκδικεί την αναγνώρισή του από τους χιλιάδες εργαζόμενους και μόνο, και επιδιώκει να την κατακτά μέρα με τη μέρα στην πράξη!Είναι αυτό που τους φοβίζει!».

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ: Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιεί το Συντονιστικό Ομοσπονδιών και Σωματείων Δημόσιων Κοινωφελών Φορέων στα πλαίσια της δράσης του για την αντιμετώπιση των εφιαλτικών μέτρων συγκυβέρνησης - τρόικας, μεταξύ των οποίων χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο. Προηγουμένως οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ θα κάνουν στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο ΥΠΕΚΑ (Μεσογείων 119) ενάντια στη συγχώνευση - κατάργηση του ΙΓΜΕ και τις απολύσεις. Στάση εργασίας έχουν και οι εργαζόμενοι στη Μονάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων συνέχεια της χτεσινής απεργίας τους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Τη συμπαράστασή του δηλώνει ο ΣΕΑ στον αγώνα των εργαζομένων στα βιβλιοπωλεία, οι οποίοι προχωρούν σήμερα σε 24ωρη απεργία, με απόφαση του σωματείου τους, και με αίτημα την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης που να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΩ: Σε στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι προχώρησαν χτες οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων στην Κω με απόφαση του σωματείου τους. Με την κινητοποίησή τους οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην προσπάθεια των τουριστικών πρακτόρων να καταργήσουν τη συλλογική τους σύμβαση. Στο πλευρό τους βρίσκεται το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου που καλεί όλους τους εργαζόμενους του νησιού να στηρίξουν τον αγώνα τους.

«ΑΓΝΟ»: Ακλόνητοι, συνεχίζουν την πολυήμερη απεργία τους οι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας στη Θεσσαλονίκη. Κατάφεραν και πέτυχαν την ανάκληση των 4 από τις 6 απολύσεις που είχε πραγματοποιήσει η επιχείρηση, ενώ συνεχίζουν τον αγώνα για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, για την ανάκληση των δύο ακόμα απολύσεων συναδέλφων τους, για την ανάκληση των διαθεσιμοτήτων και για τη διασφάλιση της εργασίας τους.

«EXTRA» - ΛΑΥΡΙΟ: Με νέα 48ωρη απεργία σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, απαντούν στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας να πάρει πίσω την απόλυση της εργαζόμενης Μαρίας Κουλουμβράκη, οι εργαζόμενοι στο σούπερ μάρκετ «EXTRA» στο Λαύριο. Ανακοίνωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων εξέδωσε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

«ΦΑΓΕ»: Εντείνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι, που με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν συνέχιση της απεργίας τους μέχρι και αύριο, Παρασκευή, τα μεσάνυχτα. Νέα Γενική Συνέλευση ορίστηκε για την Παρασκευή στις 11 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ