Παρασκευή 24 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - PLAY OFFS A1
Στα ημιτελικά το Ρέθυμνο

To Ρέθυμνο έγινε από χτες η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα φετινά ημιτελικά της Α1, αφού επικράτησε για δεύτερη φορά του ΠΑΟΚ τώρα στην Κρήτη με 88-65 στο δεύτερο παιχνίδι για την Α' φάση των πλέι οφ. Ετσι με 2-0 νίκες οι Κρητικοί σφράγισαν το εισιτήριο για την τετράδα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Εκεί με βάση τα προγνωστικά αναμένεται να κοντραριστούν με τον Ολυμπιακό καθώς από την κόντρα του με τον Απόλλωνα Πάτρας θα προκύψει ο αντίπαλος του ΑΓΟΡ. Στο χτεσινό παιχνίδι οι γηπεδούχοι με τον αέρα της νίκης τους στο πρώτο παιχνίδι στην Πυλαία πραγματοποίησαν ακόμα μια καλή εμφάνιση και εξαρχής δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους αντιπάλους, αφού η διαφορά στο 21' ήταν ήδη στο 53-29. Με κορυφαίο τον Κάρτερ (25π) και χαρακτηριστική ευστοχία από μέση και μακρινή απόσταση ο ΑΓΟΡ έλεγξε το ρυθμό στο υπόλοιπο του παιχνιδιού φθάνοντας στη νίκη. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ όπως και στον πρώτο αγώνα παρουσίασε αμυντικά προβλήματα και έλλειψη συγκέντρωσης στην επίθεση με αποτέλεσμα να γνωρίσει την καθοριστική ήττα.

Αντίθετα, παράταση στην αγωνία δόθηκε στο άλλο ζευγάρι μεταξύ του Αρη και του Πανιωνίου, αφού η νίκη των «κίτρινων» χτες στο «Αλεξάνδρειο» με 75-66 του έδωσε το δικαίωμα να ισοφαρίσουν σε 1-1 το σκορ και πλέον όλα θα κριθούν σε τρίτο παιχνίδι στη Ν. Σμύρνη την Κυριακή (οι «κυανέρυθροι» έχουν το πλεονέκτημα έδρας). Οπως και το πρώτο παιχνίδι των δυο αντιπάλων και το χθεσινό σε γενικές γραμμές ήταν ντέρμπι με τους γηπεδούχους όμως να διαθέτουν τις λύσεις στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού και να αγωνίζονται καλύτερα στην τελευταία περίοδο.

Σήμερα θα διεξαχθούν τα άλλα δύο παιχνίδια με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να έχουν ρόλο φιλοξενούμενου αλλά και τον πρώτο λόγο στα προγνωστικά αγωνιζόμενοι κόντρα σε Απόλλων Πάτρας (20.00 ΕΤ1) και Ικαρο Καλλιθέας (17.00 ΕΤ1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ