Τετάρτη 11 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδική Μ. Τετάρτη
Ο Χρήστος Τσιαμούλης
Ο Χρήστος Τσιαμούλης
  • Την πασχαλινή συναυλία της πραγματοποιεί η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σήμερα (8.30 μμ.), στο Μέγαρο Μουσικής (τηλ. 7282.333), με διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή. Στο πρώτο μέρος του προγράμματος θα παρουσιάσει τρία αποσπάσματα από τελευταίο μεγάλο έργο του Ρίχαρντ Βάγκνερ «Πάρσιφαλ», ενώ στο δεύτερο μέρος, σε πρώτη εκτέλεση από την ΚΟΑ, το «Ρέκβιεμ» του Λουίτζι Κερουμπίνι. Συμμετέχει η Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας.
  • Προσαρμοσμένο στην ατμόσφαιρα των ημερών είναι το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν δύο παιδικές χορωδίες, σήμερα (6μμ), στο Φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Ακαδημίας 59). Οι παιδικές χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου Κορυδαλλού και του ωδείου «Μουσική Σπουδή» θα παρουσιάσουν μια μελωδική διαδρομή από το βυζαντινό μέλος, το προκλασικό τραγούδι, τη μουσική του Μπαχ, μέχρι το νέγρικο σπιρίτσουαλ και το σύγχρονο γκόσπελ. Η χορωδιακή επεξεργασία, η πιανιστική συνοδεία και η μουσική διεύθυνση είναι της Νατάσας Αγγελοπούλου. Συμμετέχουν τρεις νέοι σολίστ, ο τενόρος Γιάννης Φίνας, η σοπράνο Μαρία Μαυρομάτη και ο φλαουτίστας Ντάνιελ Στάνκοβιτς.
  • «Με το αεράκι του Επιταφίου» τιτλοφορείται η μουσική παράσταση των Χρήστου Τσιαμούλη και Μάνου Αχαλινοτόπουλου, μέχρι και σήμερα (9.30μμ), στο «Αερικό» (Αγαθάρχου 4-6, Ψυρρή, τηλ. 3255.359).
  • Ο σπουδαίος δεξιοτέχνης του κλαρίνου Γιάννης Βασιλόπουλος, η Σοφία Παπάζογλου και ο πρωτοψάλτης Νίκος Κωνσταντόπουλος, με τη συνοδεία ομάδας μουσικών, παρουσιάζουν ύμνους εκκλησιαστικούς και λαϊκούς και τροπάρια της Μεγάλης Εβδομάδας, σήμερα (10.30 μ.μ.), για δεύτερη βραδιά, στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια, τηλ. 7780.669).
  • Θρησκευτική και κοσμική μουσική από την Ευρώπη του 15ου και 16ου αιώνα παρουσιάζει το σύνολο Αναγεννησιακής μουσικής «Αυλός», σήμερα (8μμ), στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Δήμου Αμαρουσίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ