Τετάρτη 11 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πήλινα και άλλα δώρα

Ημερήσιος Κήρυκας

Δώρα από πηλό προτείνει για τις γιορτές του Πάσχα το πωλητήριο του Μουσείου Νεότερης Κεραμικής (Μελιδώνη 4-6, Κεραμικός). Φτιαγμένα με παραδοσιακούς ή μοντέρνους τρόπους, από παλιούς, αλλά και νέους αγγειοπλάστες, είναι αντικείμενα με εγγυημένη αυθεντικότητα και αξία - διακοσμητική και λειτουργική. Εργα των λιγοστών αληθινά παραδοσιακών μαστόρων του πηλού από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, δημιουργίες σύγχρονων κεραμιστών με ιδιαίτερο ύφος, βιβλία και βιντεοταινίες για την κεραμική, καρτ - ποστάλ, βιβλία για παιδιά και πήλινα πασχαλινά... αυγά, συνιστούν την πρόταση του Μουσείου Νεότερης Κεραμικής, του μοναδικού ελληνικού Μουσείου, που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην πανάρχαιη τέχνη του πηλού. Το Μουσείο λειτουργεί Δευτέρα έως και Παρασκευή (9πμ-3μμ). Κυριακή (10πμ-2μμ). Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 3318.491-6.

  • Μέχρι και αύριο στην «Εθνική Πινακοθήκη» θα διατίθενται δώρα σε πολύ χαμηλές τιμές. Βιβλία, κατάλογοι, αφίσες, μπλουζάκια, τσάντες, βίντεο, είναι μερικές από τις προτάσεις. Το Μουσείο λειτουργεί: Δευτέρα, Τετάρτη (9πμ-3μμ και 6μμ-9μμ). Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο (9πμ-3μμ). Κυριακή (10πμ-2μμ). Τρίτη το Μουσείο δε λειτουργεί.
  • Με την ανανεωμένη συλλογή του καλωσορίζει την άνοιξη και το Πάσχα, το πωλητήριο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου. Ανθοστολισμένα αυγά, χελιδόνια και ανεμόπλανα, όλα σκαλισμένα σε ασήμι στολίζουν τις φετινές λαμπάδες. Τη γιορτινή ατμόσφαιρα συμπληρώνουν πολύχρωμα στεφάνια, επιτραπέζια κεριά, αντικείμενα από φυσητό γυαλί. Εκτός από τα πασχαλινά αντίγραφα των συλλογών του Μουσείου, διατίθενται εμπλουτισμένες οι εκδόσεις του, ξύλινα παζλ και σειρές διαφανειών με θέματα της Επανάστασης του 1821. Το πωλητήριο θα είναι ανοιχτό έως και αύριο, 8.30πμ-5μμ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ