Σάββατο 25 Μάη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ
Απέσπασαν υποσχέσεις και παραμένουν σε επαγρύπνηση

Σε νέα Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 31 Μάη, αλλά και σειρά δράσεων για το αμέσως επόμενο διάστημα προχωρά η Πρωτοβουλία Μελών ΔΕΠ υπό αναμονής τοποθέτησης «Α-Λέκτωρ», ενώ τα μέλη παραμένουν σε επαγρύπνηση μετά και την τελευταία συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Παιδείας. Υπενθυμίζεται ότι η Πρωτοβουλία απαιτεί τον άμεσο διορισμό όλων των υπό αναμονή τοποθέτησης μελών ΔΕΠ με βάση τη χρονολογική σειρά άφιξης των φακέλων στο υπουργείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε την περασμένη Τρίτη, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, ισχυρίστηκε -όπως αναφέρει η Πρωτοβουλία- ότι έχει επικαιροποιήσει αίτημα 700 νέων πιστώσεων προς τα συναρμόδια υπουργεία. Στην επισήμανση των μελών της συντονιστικής ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δε γνωρίζει τίποτε περί νέου αιτήματος πιστώσεων για το υπουργείο Παιδείας, ο υπουργός απάντησε ότι το αίτημα έχει γίνει προς το υπουργείο Οικονομικών και το οποίο εν συνεχεία υποχρεούται να ενημερώσει σχετικά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οσο για τις φήμες που θέλουν τον αριθμό των νέων πιστώσεων να είναι πολύ μικρότερος, ο υπουργός Παιδείας απάντησε ότι υπάρχει σωρεία συνταξιοδοτήσεων στα ΑΕΙ, ότι προτίθεται να εκμεταλλευτεί τη νέα ρύθμιση περί προσλήψεων στο δημόσιο βάσει της αναλογίας 1:1 (η οποία αφορά ισάριθμες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων) και ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα να ανακοπεί το συνεχώς εντεινόμενο «brain drain».

«Η Συντονιστική θα μπορούσε να εκτιμήσει ως θετικές τις δηλώσεις αυτές, δεδομένης όμως της πρόσφατης εμπειρίας διαψεύσεων προηγούμενων δηλώσεων/δεσμεύσεων επιφυλάσσεται και αναμένει άμεσα τις σχετικές κινήσεις του υπουργείου», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ