Σάββατο 25 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Κατάρρευση γέφυρας

ΣΙΑΤΛ.--

Η κατάρρευση τμήματος οδικής γέφυρας πάνω από τον ποταμό Σκάτζιτ, γέφυρα που αποτελεί τμήμα από τους πιο πολυσύχναστους διαπολιτειακούς αυτοκινητόδρομους της Πολιτείας της Ουάσιγκτον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ προκαλεί νέο γύρο ερωτηματικών όσον αφορά την ασφάλεια και την αντοχή των υποδομών, λόγω των ξεπερασμένων προδιαγραφών και της σχεδόν ανύπαρκτης συντήρησης, στην μεγαλύτερη καπιταλιστική δύναμη του πλανήτη.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι δεν υπήρξαν θύματα καθώς όταν το κεντρικό τμήμα στην κυριολεξία διαλύθηκε μέσα σε ένα μεγάλο σύννεφο σκόνης, ορισμένα οχήματα που διέρχονταν εκείνη τη στιγμή, βρέθηκαν στα παγωμένα νερά του ποταμού. Tρεις άνθρωποι διασώθηκαν και οι δύο νοσηλεύονται με υποθερμία, δήλωσε ο Γκίβεν Κατς, εκπρόσωπος της κομητείας Σκάτζιτ στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κατάρρευση μπορεί να προκλήθηκε από ένα φορτηγό, πιθανόν υπερφορτωμένο, το οποίο προσέκρουσε στη δομή της γέφυρας ακριβώς πριν αυτή καταρρεύσει.

Εντούτοις, σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκάρντιαν», η αξιολόγηση της ασφάλειας της γέφυρας που συνιστά τμήμα του διαπολιτειακού αυτοκινητόδρομου 5, του βασικού αυτοκινητόδρομου που συνδέει το Σιάτλ με το Βανκούβερ στον Καναδά, ήταν μόλις 57 στα 100.

Η γέφυρα είχε κατασκευαστεί το 1955, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ιδιωτικής Εθνικής Βάσης Δεδομένων για τις Γέφυρες, αλλά σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Αρχή των εθνικών οδών μετά την αξιολόγηση που έγινε το 2009 σε 223 γέφυρες, οι 11 κρίνονταν «δομικά ανεπαρκείς» και 55 «λειτουργικά ξεπερασμένες» και η γέφυρα ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Επίσης, σύμφωνα με το CNN κυβερνητική έκθεση του 2012 αναφέρει ότι ο αριθμός των γεφυρών που κρίνονται πλέον «δομικά αναπαρκείς» έχει αυξηθεί κατά 50% τα τελευταία έξι χρόνια και σύμφωνα με την έκθεση το 11% όλων των γεφυρών στην πολιτεία της Ουάσιγκτον ανήκουν πλέον σε αυτή την κατηγορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ