Τρίτη 28 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Αύριο το συλλαλητήριο για τη «ΔΩΔΩΝΗ»

Στις 11.30 το πρωί, με πρωτοβουλία Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων

Πανηπειρωτικό αγροτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ασφυκτική κατάσταση που διαμορφώνει για τους χιλιάδες φτωχούς μικρομεσαίους κτηνοτρόφους της περιοχής το απλήρωτο γάλα δύο και πλέον μηνών από τη διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗΣ διοργανώνεται αύριο, Τετάρτη 29 Μάη και ώρα 11.30 το πρωί, στη γαλακτοβιομηχανία από τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας - Αρτας - Αιτωλοακαρνανίας και τον Αγροτικό Σύλλογο Ζίτσας.

Οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου με αυτή την κινητοποίηση κλιμακώνουν τον αγώνα τους. Είναι αποφασισμένοι να κάμψουν με τον οργανωμένο αγώνα την αδιαλλαξία της πολυεθνικής εταιρείας που τους απειλεί και από πάνω επειδή υπερασπίζονται τα αυτονόητα, να πληρωθούν για το γάλα που δίνουν. Κλιμάκια σε όλη την Ηπειρο προχωρούν σε συσκέψεις στα χωριά, απευθύνουν το αγωνιστικό κάλεσμα στα παραληπτήρια γάλακτος, μαντρί το μαντρί. Οι διοργανωτές της κινητοποίησης καλούν τους παραγωγούς εκείνη τη μέρα να μην παραδώσουν γάλα. Να εκφραστεί η πλατιά στήριξη και αλληλεγγύη από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Στην κοινή τους ανακοίνωση - κάλεσμα οι οργανώσεις:

-- Καταγγέλλουν τη διοίκηση της επιχείρησης που, ενώ επικαλείται «έλλειψη ρευστότητας» για τη μη πληρωμή, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους που μπαίνουν μπροστά στον αγώνα.

-- Καταγγέλλουν τον εμπαιγμό της διοίκησης προς τους φτωχούς παραγωγούς, που βρίσκονται σε απελπιστική πλέον κατάσταση, μια και δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τις απαραίτητες τροφές για τα ζώα.

«Να γιατί - τονίζουν - η θέση της ΠΑΣΥ, που παλεύτηκε από το κίνημα, για αποκλειστικά κρατικό έλεγχο στη γαλακτοβιομηχανία, τότε που όλοι έψαχναν να βρουν τον "καταλληλότερο" αγοραστή, σήμερα δικαιώνεται πλήρως! Οι συνεταιριστικές μορφές προηγούμενων δεκαετιών, αν και ποτέ δεν φτιάχτηκαν για να εξυπηρετήσουν τον φτωχό παραγωγό, σήμερα οδηγούνται στην καπιταλιστικοποίηση. Και αυτό αφορά ΟΛΕΣ τις συνεταιριστικές βιομηχανίες στην αγροτική παραγωγή!».

Οπως τονίζεται στο κάλεσμα, οι παραγωγοί διεκδικούν άμεσα:

  • Κάθε 1η και 15η του μήνα πληρωμή παραγωγών και εργαζομένων - πρώτα θα εξοφλούν εμάς και μετά θα αποταμιεύουν!
  • Αύξηση στην τιμή του γάλακτος στον παραγωγό - χωρίς να μετακυλίεται το κόστος στον καταναλωτή - αφού το κόστος παραγωγής έχει πολλαπλασιαστεί. Το ίδιο να συμβεί με όλα τα αγροτικά προϊόντα που κατευθύνονται στη βιομηχανία (πτηνά κ.λπ.).
  • Καμία επιβάρυνση των αγροτοκτηνοτρόφων κατά τη συμπλήρωση των δηλώσεων του ΟΣΔΕ. Η κυβέρνηση να μην κάνει πλάτες στην κοροϊδία, στα τερτίπια και τα νταβατζιλίκια των Ενώσεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ