Τετάρτη 29 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέο ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου

Ορίστηκε χτες, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, ο πρόεδρος και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Θεάτρου, με τριετή θητεία.

Νέος πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου ορίζεται ο Σταύρος Ξαρχάκος, συνθέτης. Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Μανιώτης, θεατρικός συγγραφέας. Και μέλη οι: Ιωάννης Παπαδάκης Μετζικώφ, σκηνογράφος, Αικατερίνη Αρσένη, ηθοποιός, Δημήτρης Φραγκιόγλου (μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών), Νίκος Αρβανίτης (εκπρόσωπος Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών) και Ερρίκος Μπελιές (εκπρόσωπος Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων). Επίσης, καλλιτεχνικός διευθυντής είχε ορισθεί Σ. Χατζάκης.

Επίσης, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού θεσμοθετείται -στην ουσία επανέρχεται- η θέση του διευθυντή Δραματολογίου στο Εθνικό Θέατρο, «θέση που στο παρελθόν είχαν τιμήσει ο Αγγελος Τερζάκης και ο Τάσος Λιγνάδης. Μεταξύ του ΔΣ και του καλλιτεχνικού διευθυντή ιδρύεται μία λειτουργική βαθμίδα που θα την καλύπτει μετακλητός υπάλληλος, «ο οποίος πρέπει να εισηγείται και να τεκμηριώνει τις απόψεις του, αλλά τις αποφάσεις και την εφαρμογή τους αναλαμβάνει πλήρως ο καλλιτεχνικός διευθυντής, με την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου», αναφέρει, σχετικά, η ανακοίνωση του υπουργείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ