Πέμπτη 30 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Θέλουν το σχολείο για επιχειρηματική δραστηριότητα

Στο πλαίσιο μιας πολιτικής που θέλει να γίνει συνείδηση ότι το σχολείο είναι χώρος επιχειρηματικής δραστηριότητας, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας - Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Περιστερίου έθεσε για συζήτηση μια πρόταση για παραχώρηση προαυλίου σχολείου σε παιδότοπο, για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι υπεύθυνοι του παιδότοπου «Σέφερλαντ» κατέθεσαν αίτημα στην Επιτροπή ζητώντας το προαύλιο του σχολείου που στεγάζει το 10ο Νηπιαγωγείο, το 26ο Δημοτικό και το ειδικό Δημοτικό της πόλης, για την περίοδο από 15 Ιούνη μέχρι 1 Σεπτέμβρη, προσφέροντας σαν αντάλλαγμα χρηματικό ποσό και διάφορες «παροχές» που στην ουσία αποτελούν διαφήμιση στην επιχείρηση (δωρεάν είσοδο μαθητών στον παιδότοπο κλπ).

Από τη μία πλευρά η λογική του σχολείου της αγοράς, που χρόνια καλλιεργείται με χορηγούς και κάθε λογής προγράμματα στα σχολεία, δίνει το ελεύθερο σε επιχειρηματίες να θεωρούν ότι οι χώροι των σχολείων μπορούν να αξιοποιηθούν εμπορικά, από την άλλη η ΔΕΠ φάνηκε «ανοιχτή» σε τέτοιου είδους δραστηριότητα, χωρίς καν να διευκρινίζεται πώς σκοπεύει ο επιχειρηματίας να αξιοποιήσει το χώρο του σχολείου. Την ίδια μέρα, στην ίδια συνεδρίαση, κατά πλειοψηφία απέρριψε με ευκολία, το αίτημα να δημιουργηθεί δανειστική βιβλιοθήκη σε χώρο δημοτικού σχολείου για τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι έτσι θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε βιβλία που δεν μπορούν να αγοράσουν.

Η πλειοψηφία στη ΔΕΠ επιφυλάχτηκε να επανεξετάσει το θέμα της παραχώρησης της αυλής. Ο εκπρόσωπος της Ενωσης Γονέων Περιστερίου στη ΔΕΠ τόνισε ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα δεν έχει θέση στα σχολεία. Οτι οι αυλές των σχολείων πρέπει να μένουν ανοιχτές στα παιδιά για να παίζουν, δίνοντας διέξοδο σε μία περίοδο που η λαϊκή οικογένεια δεν μπορεί να πληρώσει τις κάθε λογής δραστηριότητες και που οι ελεύθεροι χώροι είναι ανύπαρκτοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ