Πέμπτη 30 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣτΕ ΓΙΑ ΦΑΛΗΡΙΚΟ ΟΡΜΟ
«Πράσινο φως» για την εμπορευματοποίηση

Το Συμβούλιο Επικρατείας άναψε το «πράσινο» για την έγκριση του προγράμματος ολοκληρωμένης ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου (Δήμοι Παλαιού Φαλήρου, Καλλιθέας και Μοσχάτου) και την έγκριση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεών του, καθώς και τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου (περιοχές ανάμεσα στις εκβολές του Κηφισού και του Ιλισού). Ειδικότερα, το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου.

Να υπενθυμίσουμε, ότι οι σχετικές μελέτες εκπονήθηκαν με δαπάνες του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και με την επίβλεψη του Ιταλού αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο. Συγκεκριμένα, ο Φαληρικός Ορμος χωρίζεται σε 6 ζώνες με διαφορετικό χαρακτήρα χρήσης.

Με την απόφαση αυτή, λύνονται τα χέρια της συγκυβέρνησης ώστε να κατασκευαστούν στο Φαληρικό Ορμο χώροι αθλητισμού, εστίασης, πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και εμπορικών καταστημάτων συνολικής επιφάνειας 16.000 τετραγωνικών. Επίσης, τρία υπόγεια γκαράζ, δυναμικότητας 1.000 θέσεων και τρία κολυμβητήρια. Ολες αυτές οι εγκαταστάσεις θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ