Πέμπτη 30 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ «ΗΛΙΟΣ»
Αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης

Αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, που εκδόθηκε στις 7/2/2013, κατέθεσαν στον Αρειο Πάγο, οι τρεις κατηγορούμενοι που κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από ενσυνείδητη αμέλεια, για την υπόθεση της συντριβής του αεροσκάφους της «Ηλιος», στις 14/8/2005, στο Γραμματικό Αττικής, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 121 ανθρώπων. Στην αίτηση για αναίρεση της απόφασης του Εφετείου, που εκδικάστηκε την Τρίτη, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, εισηγήθηκε την απόρριψή της, χαρακτηρίζοντας την απόφαση του Εφετείου πλήρη και με εμπεριστατωμένη αιτιολογία, σύμφωνη με τις απαιτήσεις των συνταγματικών επιταγών. Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Την ίδια στιγμή, σοκ στην κυπριακή κοινωνία προκάλεσε η απαράδεκτη δημοσίευση ανατριχιαστικών φωτογραφιών από το σημείο της αεροπορικής τραγωδίας. Οι φωτογραφίες αρχικά ανέβηκαν σε αγγλόφωνη ιστοσελίδα η οποία αρέσκεται σε τέτοια θέματα και στη συνέχεια αναπαράχθηκαν από κυπριακές και ελληνικές ιστοσελίδες, προκαλώντας σοκ και κατακραυγή.

Η Ενωση Συντακτών Κύπρου σε ανακοίνωσή της καταδίκασε την ανάρτηση των συγκεκριμένων φωτογραφιών σημειώνοντας ότι «αυτό δεν είναι δημοσιογραφία. Είναι κάτι περισσότερο από κανιβαλισμός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ