Σάββατο 1 Ιούνη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Για το δικαίωμα στη μόνιμη - σταθερή δουλειά

Κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα Αναπληρωτών - Ωρομισθίων - Ανέργων Εκπαιδευτικών στις 18 Ιούνη

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας καλεί την Τρίτη, 18 Ιούνη, στη 1.30 το μεσημέρι η Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών - Ωρομισθίων - Ανέργων Εκπαιδευτικών Αττικής, διεκδικώντας: Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση! Μόνιμους, μαζικούς διορισμούς τώρα για όλες τις ειδικότητες, με βάση τις σύγχρονες, πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και 20 μαθητές ανά τμήμα. Να παρθεί πίσω η επιστράτευση των εκπαιδευτικών!

Σε ψήφισμα προς τις γενικές συνελεύσεις των Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τις ΕΛΜΕ, η Επιτροπή Αγώνα, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Είναι γεγονός πως πάνω από 10.000 αναπληρωτές από τις 30 Ιουνίου θα είμαστε άνεργοι χωρίς την ελπίδα επαναπρόσληψής μας. Οι όποιες προσλήψεις έχουν εξαγγελθεί για την επόμενη χρονιά θα αφορούν κυρίως ΕΣΠΑ, θα σημάνουν την περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων όσων δουλεύουν, την παραπέρα ελαστικοποίησή τους. Καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να δείξουμε στα διάφορα "παπαγαλάκια" που προσπαθούν να φέρουν σε αντιπαράθεση τους νέους εργαζόμενους με τους παλιούς και να νομιμοποιήσουν την αξιολόγηση και τις απολύσεις». Και ξεκαθαρίζει: «Το θέμα για εμάς είναι πώς φτάσαμε έως εδώ και τι πρέπει να κάνουμε για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη δουλειά. Γιατί από πολλούς θεωρήθηκε μόνο το επιπλέον 2ωρο ως η αιχμή του δόρατος. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Είναι το σχολείο που θέλουν να φτιάξουν, το "σχολείο της αγοράς" (...) Ενα σχολείο όπου δεν έχει θέση η μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά οι ελαστικές σχέσεις εργασίας».

Η Επιτροπή τονίζει ότι ευθύνες για την κατάσταση έχει η ΕΕ, οι κυβερνήσεις του ευρωμονόδρομου και οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που αποδέχτηκαν τη λογική του «μικρότερου κακού» και δεν υιοθέτησαν το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Και καλώντας τους εκπαιδευτικούς σε συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 18 Ιούνη, τονίζει: «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος! Δεν είμαστε μόνοι! Απ' την πρώτη στιγμή είχαμε στο πλάι μας τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τη μόνη δύναμη που δεν άλλαξε ποτέ τη θέση της για μόνιμη - σταθερή δουλειά για όλους τους εκπαιδευτικούς σε ένα σχολείο που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, που μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους αντιπαλεύει καθημερινά και αταλάντευτα αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ