Σάββατο 1 Ιούνη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Καταγγελίες για απάνθρωπη μεταχείριση μεταναστών

Την έντονη αντίδραση της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας έχουν προκαλέσει κρούσματα απάνθρωπης μεταχείρισης κρατούμενων μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σχετική προχτεσινή της ανακοίνωση αναφέρεται ενδεικτικά σε ορισμένες περιπτώσεις εξόφθαλμης απάνθρωπης μεταχείρισης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Χ. Μ. είχε καταγγείλει τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από ομάδα της Χρυσής Αυγής που του είχε στήσει καρτέρι την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του. Με ανάλογο τρόπο είχαν χτυπηθεί πολλοί μετανάστες εργαζόμενοι σε λαϊκές. Ο άνθρωπος αυτός είχε χτυπηθεί με σιδερογροθιά στη μύτη και του προκλήθηκε μόνιμη βλάβη που δεν αποκαταστάθηκε. Είναι υπό απέλαση κρατούμενος στην Αμυγδαλέζα με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα λόγω του τραυματισμού του ώστε πολλές φορές δυσκολεύεται να ανασάνει. Σκάνδαλο, κατά την Πακιστανική Κοινότητα, είναι το ίδιο το γεγονός ότι βρίσκεται υπό απέλαση αλλά και η ίδια η άθλια μεταχείρισή του ως ασθενούς.

Αυτό δεν αφορά μόνο τον ίδιο καθώς το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αναφορές που προκαλούν αλγεινή εικόνα για τα ανεκτά επίπεδα μεταχείρισης που έχουν καθιερωθεί στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας. Ο Ζ. Μ. αδυνατεί να περπατήσει με πρόβλημα στο σπόνδυλο ενώ το ένα του πόδι παραλύει. Η ανυπαρξία περίθαλψης σημαίνει ότι ο ασθενής θα πάει στο νοσοκομείο για μια παυσίπονη ένεση με συνοδό αστυνομικό, λες και είναι νοσοκόμος και είναι στην καλή του θέληση να τον βοηθήσει να περπατήσει, κάτι που δεν γίνεται. Ούτε στην τουαλέτα δεν μπορεί να πάει μόνος του.

Ο Ν. Α. έχει χάσει την όρασή του από το ένα μάτι σε ποσοστό άνω του 90% μετά από χτύπημα στα τυφλά που δέχτηκε στο μάτι από αστυνομικό όταν ζητούσε να επιτραπεί επίσκεψη στον αδελφό του που ήρθε από το Λονδίνο και δεν του το επέτρεψαν. Αυτό συνέβη πριν από πέντε μήνες περίπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ