Κυριακή 2 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΣΕΔΑΣΕ)
Απόλυτη πλειοψηφία για τις δυνάμεις της ΔΑΣ

Τις ταξικές δυνάμεις εμπιστεύτηκαν οι σύνεδροι του 1ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας των Υπαλλήλων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ), που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, δίνοντάς τους την πλειοψηφία. Το ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ), που στήριξαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Οι εργαζόμενοι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο στήριξαν τη συνεπή γραμμή υπεράσπισης των δικών τους συμφερόντων, τη γραμμή της ενότητας όλων των εργαζομένων κόντρα στους εκμεταλλευτές τους και το αυταρχικό κράτος. Εστειλαν μήνυμα ότι δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι και προπαντός παροπλισμένοι. Εστειλαν μήνυμα οργάνωσης του αγώνα και λαϊκής αντεπίθεσης.

Τα αποτελέσματα συγκεκριμένα έχουν ως εξής:

Για Διοικητικό Συμβούλιο, ψήφισαν 71 αντιπρόσωποι και βρέθηκε 1 λευκό. Η ΔΑΣ έλαβε 37 ψήφους και 9 έδρες. Η «Αγωνιστική Παρέμβαση - Ενότητα» (ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε 27 ψήφους και 7 έδρες, η «Αριστερή Συσπείρωση» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) 4 ψήφους και 1 έδρα, ενώ 2 ψήφους έλαβε η «Ενιαία Εκφραση Υπαλλήλων» (ΠΑΣΚΕ) χωρίς να βγάλει καμία έδρα.

Για αντιπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ ψήφισαν 71 αντιπρόσωποι και βρέθηκαν 2 άκυρα και λευκά. Η ΔΑΣ έλαβε 37 ψήφους και εξέλεξε 3 αντιπροσώπους. Η «Αγωνιστική Παρέμβαση - Ενότητα» (ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε 27 ψήφους και 2 αντιπροσώπους, η «Αριστερή Συσπείρωση» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) έλαβε 5 ψήφους και δεν εξέλεξε αντιπρόσωπο, ενώ η «Ενιαία Εκφραση Υπαλλήλων» (ΠΑΣΚΕ) δε συμμετείχε στην εκλογή αντιπροσώπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ