Πέμπτη 12 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
Κι άλλο πάρτι για τους μεγαλοεπιχειρηματίες

Κόκκαλης και Λαμπράκης προβλέπεται να απορροφήσουν τη μερίδα του λέοντος του Επιχειρησιακού Προγράμματος, ύψους 1 τρισ. δραχμών

Με τυμπανοκρουσίες παρουσίασε χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ` Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, ύψους σχεδόν 1 τρισ. δραχμών για την περίοδο 2000 - 2006, ενώ το δίδυμο των μεγαλοεπιχειρηματιών Λαμπράκη - Κόκκαλη περιμένει στη γωνία τις προκαταβολές... Οι δύο μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν εισβάλει ποικιλοτρόπως στο χώρο της πληροφορικής, θεωρούν σχεδόν «ιδιωτική υπόθεση» το συγκεκριμένο κοινοτικό πρόγραμμα, αν και στο πρόσφατο παρελθόν, στη διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στα επιχειρηματικά κέντρα - με την κυβέρνηση Σημίτη σε ρόλο ...διαιτητή - θεωρείται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπήρξε μια από τις βασικές αιτίες της σύγκρουσης.

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, η κοινοτική συμμετοχή ανέρχεται στα 580 δισ. δραχμές, η εθνική (κρατικός προϋπολογισμός) στα 193,3 δισ. δραχμές και η συμμετοχή ιδιωτών στα 194,1 δισ. δραχμές. Συνολικά, προβλέπεται να διατεθούν 967,4 δισ. δραχμές, για την προώθηση 5 υποπρογραμμάτων. Αυτά είναι: Παιδεία και Πολιτισμός ύψους 143,5 δισ. δραχμών, Πολίτης και Ποιότητα Ζωής ύψους 299,6 δισ. δραχμών, Ανάπτυξη και Απασχόληση 307,3 δισ. δραχμών, Επικοινωνίες 194 δισ. δραχμών και, τέλος, Τεχνική Βοήθεια 23,1 δισ. δραχμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ