Πέμπτη 6 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ
Το Σάββατο το φεστιβάλ του Συλλόγου

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του Φεστιβάλ του, βρίσκεται ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ). Το Φεστιβάλ θα γίνει το Σάββατο 8 Ιούνη, στο χώρο του ΙΕΚ Αγίου Δημητρίου (Καλλιθέας και Στρατάρχου Αλεξάνδρου, κοντά στο σταθμό του Μετρό).

«Ο Σύλλογος όλη τη χρονιά αγωνίστηκε για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ζούμε καθημερινά στα ΙΕΚ», αναφέρει η Μαριάτζελα Χαλακατεβάκη, αντιπρόεδρος του Συλλόγου. «Εχει αναπτύξει πλούσια δράση με ενημερώσεις, κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια. Εχει πάρει μέρος σε απεργίες», συμπληρώνει. Επισημαίνει πως πολλοί σπουδαστές είναι παράλληλα εργαζόμενοι και εξηγεί πως ο Σύλλογος είναι σταθερά προσανατολισμένος στη δράση στο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Το φεστιβάλ έρχεται σε συνέχεια όλης αυτής της δράσης: «Πήραμε την πρωτοβουλία και αποφασίσαμε να οργανώσουμε φεστιβάλ του Συλλόγου με κεντρικό σύνθημα "Δυνάμωσε το Σύλλογό σου! Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!"».

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει συζήτηση με εκπροσώπους του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ). Οσον αφορά το θέμα της συζήτησης, η Μ. Χαλακατεβάκη υπογραμμίζει ότι επιλέχθηκε ακριβώς ενάντια στην προσπάθεια να διαχωριστούν τα ναρκωτικά σε «σκληρά» και «μαλακά» και να απελευθερωθεί η χρήση τους, κόντρα σε όσους Θέλουν τη νεολαία υποταγμένη.

Στο φεστιβάλ ακόμα θα γίνουν συναυλίες από μουσικά συγκροτήματα σπουδαστών και έκθεση σκίτσου με θέμα: «Κρίση και επαγγελματική εκπαίδευση», ενώ θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση: «Η άνοδος και η πτώση του κύριου Γκρόσαπ», από θεατρική ομάδα ανέργων, σπουδαστών και εργαζομένων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ