Πέμπτη 6 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΑΕΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
Ενισχυμένη η «Αγωνιστική Ενότητα» από τις εκλογές

Από παλιότερη κινητοποίηση των σπουδαστών της ΑΕΝ
Από παλιότερη κινητοποίηση των σπουδαστών της ΑΕΝ
Σημαντικά ενισχυμένες αναδείχθηκαν οι δυνάμεις της «Αγωνιστικής Ενότητας» από τις χτεσινές εκλογές στο Σύλλογο Σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ασπροπύργου. Η «Αγωνιστική Ενότητα» έλαβε 66 ψήφους και εξέλεξε δύο έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ την περσινή χρονιά δεν είχε καμία έδρα. Η ΔΑΠ πήρε 159 ψήφους και 5 έδρες.

Η διαδικασία των εκλογών είναι ενδεικτική για την κατάσταση που επικρατεί στο Σύλλογο, με ευθύνη των δυνάμεων της ΔΑΠ που πλειοψηφούν στο ΔΣ: Η διεξαγωγή τους ορίστηκε κυριολεκτικά στο «παρά πέντε», λίγο πριν την έναρξη της εξεταστικής, κάτω από την πίεση και μετά από συνεχείς προσπάθειες της «Αγωνιστικής Ενότητας». Ακόμα και η έναρξή τους καθυστέρησε κατά μία ώρα, ενώ πολλοί σπουδαστές δεν είχαν ούτε την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη διεξαγωγή τους. Αποτέλεσμα των συνθηκών αυτών ήταν ο αριθμός των σπουδαστών που πήραν μέρος στις εκλογές να είναι πολύ χαμηλός.

Το θετικό για την «Αγωνιστική Ενότητα» αποτέλεσμα σημειώθηκε σε συνθήκες δύσκολες, μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας από τις δυνάμεις της πλειοψηφίας, αλλά και προσπάθειας να εκφυλιστεί και να υπονομευθούν οι συλλογικές διαδικασίες του σπουδαστικού συλλόγου, ανάμεσα σε αυτές και οι εκλογές του. Το αποτέλεσμα είναι ένα βήμα στην προσπάθεια που κάνουν οι σπουδαστές που συσπειρώνονται στην «Αγωνιστική Ενότητα» να απομονώσουν τις δυνάμεις που εκπροσωπούν τη φωνή των εφοπλιστών και της κυβέρνησης μέσα στη σχολή και να στρέψουν το Σύλλογο και τη λειτουργία του σε αγωνιστική τροχιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ